вівторок, 01 червня 2010 15:09

Янукович помстився Верховному суду за 2004-й

Янукович помстився Верховному суду за 2004-й

Судова реформа Віктора Януковича заводить корупцію під державний дах, роблячи суди залежними

Про це сказано в заяві блоку Юлії Тимошенко, яку оприлюднено 1 червня.

Прес-служба нагадує, що згідно до діючого законодавства, ВРЮ має право втручатися в будь-які судові справи, а також приймати подання про звільнення будь-якого судді з посади "за надуманими причинам".

"За словами голови Вищої ради юстиції Колесніченка, найближчим часом буде прийнято рішення про позбавлення повноважень близько 300 суддів. Відповідно до нового законопроекту члени Вищої ради юстиції, всупереч рішенню Конституційного суду України, будуть призначати суддів на адміністративні посади... Судова система отримала чіткий сигнал "хто сьогодні буде замовляти музику", - зауважує прес-служба.

За словами бютівців, судова система - останній бастіон, який не був захоплений Партією регіонів, однак "після прийняття сумнозвісного закону N 2181 цей бастіон було ушкоджено, а у разі прийняття "судової реформи Януковича" він буде повністю зруйнований.

"Яскравим прикладом деструктивності "реформування" є положення законопроекту, які стосуються скорочення повноважень Верховного суду України. Схоже на те, що заплановане знищення Верховного суду є персональною помстою Януковича за прийняття у 2004 році цим судом рішення про фальсифікацію результатів виборів Президента України у 2-му турі", - відзначається у заяві.

"Немає сумнівів, що запропонований Януковичем проект Закону "Про судоустрій та статус суддів" є лише імітацією судової реформи, реальною метою якого є укріплення авторитарного режиму в країні", - резюмує прес-служба біло-червоних.

Нагадаємо, що у Верховній Раді зареєстрований законопроект про судоустрій, яким серед іншого передбачається суттєво скоротити повноваження Верховного суду.

Зараз ви читаєте новину «Янукович помстився Верховному суду за 2004-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути