пʼятниця, 17 грудня 2010 11:48

Янукович похвалив Азарова за "високі моральні якості" і назвав "зразком політика"

Янукович похвалив Азарова за "високі моральні якості" і назвав "зразком політика"

Президент України Віктор Янукович привітав прем'єр-міністра Миколу Азарова з днем народження, який глава уряду відзначає в п'ятницю, 17 грудня.

"Без перебільшення можу стверджувати, що Ви увійшли в історію становлення незалежної України як авторитетний фахівець і державний діяч з високими моральними якостями", - цитує привітання голови держави його прес-служба.

Президент підкреслив, що протягом багатьох років Азаров незмінно залишається "зразком політика з життєвою позицією справжнього громадянина, якому притаманні принциповість і відповідальність у питаннях реформування господарського комплексу країни та зростання її економічного потенціалу".

Янукович побажав прем'єру міцного здоров'я, Божої благодаті, невичерпних життєвих сил і плідної професійної діяльності на благо українського народу.

Азаров народився в Калузі (Російська Федерація) в 1947 році. У 1971-му закінчив Московський держуніверситет ім. М. Ломоносова за фахом геолог-геофізик ". Доктор геолого-мінералогічних наук (1986 рік), професор (1991 рік), член-кореспондент НАН України (1997 рік).

З листопада 2002-го по лютий 2005-го Азаров займав посаду першого віце-прем'єра, міністра фінансів України в першому уряді Януковича. Очолював кілька урядових комісій та координаційних рад.

Після обрання в парламент навесні 2006 року очолював комітет з питань бюджету. 4 серпня 2006 вдруге прийшов в Кабмін Януковича і знову став першим віце-прем'єром, міністром фінансів.

З листопада 2007 року - народний депутат України VI-го скликання від Партії регіонів. Був міністром фінансів у тіньовому (опозиційному) уряді Януковича.

11 березня 2010 Верховна Рада затвердила Азарова на посаді прем'єр-міністра України.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович похвалив Азарова за "високі моральні якості" і назвав "зразком політика"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути