Ексклюзиви
вівторок, 29 березня 2011 09:00

Янукович похизувався інтересом іноземних інвесторів до України

Янукович похизувався інтересом іноземних інвесторів до України

Останнім часом помітно зріс інтерес до України з боку іноземних ділових партнерів. Зокрема, у 2010 році іноземними інвесторами в економіку нашої держави було вкладено близько 6 млрд. дол. США прямих інвестицій, що майже на 7% більше, ніж у 2009 році.

Як повідомила прес-служба глави української держави, про це під час свого виступу на українсько-сінгапурському бізнес-форумі заявив президент України Віктор Янукович.

Він додав, що загалом з початку 2010 року приріст іноземних інвестицій в економіку України склав 11,6%.

"При цьому показовим є те, що суттєве зростання відбулося вже у другій половині минулого року. Це – свідчення зростання довіри до української влади з боку іноземних інвесторів", - упевнений Янукович.

На його думку, це невипадково, "адже після важких кризових 2008 та 2009 років спостерігається поступове відновлення позитивної динаміки економічного зростання України".

Президент уточнив, що валовий внутрішній продукт України зріс у 2010 році на 4,2% у порівнянні з рекордним за останні 15 років падінням у 2009 році на 14,8%. А у січні 2011 року, за даними чиновника, зростання ВВП вже становило 6%.

Крім того, за його словами, основним завданням українсько-сінгапурських відносин на перспективу є подальший розвиток торговельно-економічного та інвестиційного  співробітництва між нашими державами.

Нагадаємо, минулого тижня президент України Віктор Янукович відправився у південно-східно-азійське турне. Він вже побував з офіційним візитом у В'єтнамі.

Зараз ви читаєте новину «Янукович похизувався інтересом іноземних інвесторів до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути