Ексклюзиви
понеділок, 28 березня 2011 10:41

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Янукович пояснив, чому Генпрокуратура порушила справу проти Кучми

Янукович пояснив, чому Генпрокуратура порушила справу проти Кучми

Справа щодо екс-президента Леоніда Кучми - це намір завершити процес у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і поставити всі крапки в цій справі.

Про це президент України Віктор Янукович заявив в інтерв'ю журналістам в Сінгапурі.

"Все це цілком природно ... і треба отримати відповіді на всі питання, які в часі дуже розтягнуті, тобто більше, ніж 10 років. Чутки навколо того, що цей процес перетворюється на сучасний політичний процес - це, я скажу, тільки чутки ", - підкреслив він

Глава держави погодився з тим, що порушення справи проти екс-президента Леоніда Кучми "неприємно" для колишнього президента.

"Йому, як кажуть, ніхто не позаздрить, але треба колись закінчувати, врешті-решт, і годі спати над пігулками снодійними, треба колись жити вже, дати відповідь на це питання", - сказав він.

У той же час, Янукович відзначив, що крапку в цій справі може поставити лише суд.

"Ми переконані, що в правовій державі, яку ми будуємо, ніхто не має право будь-кого звинувачувати, поки не відбудеться суд, або кого-небудь засуджувати", - підкреслив Янукович.

У зв'язку з цим глава держави порадив "набратися терпіння і культури для того, щоб не робити сенсацій".

"Є певна процедура, яку треба пройти", - резюмував Віктор Янукович.

Як повідомлялося, кримінальну справу відносно Леоніда Кучми порушено 21 березня 2011 року в зв'язку з вбивством у 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе. Другий президент України підозрюється в перевищенні влади, у дачі незаконних розпоряджень посадових осіб Міністерства внутрішніх справ, які привели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі Київської області був виявлений обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пояснив, чому Генпрокуратура порушила справу проти Кучми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути