понеділок, 10 жовтня 2011 14:09

Янукович переконаний, що до Європи можна потрапити тільки через реформи

Янукович переконаний, що до Європи можна потрапити тільки через реформи

Європейська інтеграція України має відбуватися насамперед через ефективне реформування. Про це заявив президент України Віктор Янукович в інтерв'ю грецькій газеті "Ethnos tis Kyriakis".

"Україна має свій шлях... Він передбачає, що Україна повинна інтегруватися в ЄС через реформи. Ми розуміємо, що тільки політичні гасла не вирішують проблему", - сказав голова держави.

Президент зауважив, що у цьому випадку йдеться про велику та напружену роботу. "Це випробування і для політиків, і для чиновників, і, звісно, для народу", - додав Янукович.

Водночас він зазначив, що в державі є чимало проблемних питань, які потребують вирішення. Серед них президент назвав необхідність прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу, гармонізацію українського законодавства відповідно до європейських стандартів та його імплементацію в усі сфери життя країни.

"Це потрібно, перш за все, нам, це потрібно нашій країні, тому що ми хочемо жити краще, хочемо мати вищі стандарти якості життя, захисту прав людини, безпеки", - підкреслив Янукович.

Крім того, в інтерв'ю президент запевнив, що Україна гарантує транзит газу своєю територією до країн Європи.

"Стосовно транзиту, він буде забезпечений.  Ми вже готові до зими – ми закачали в підземні сховища понад 20 мільярдів кубометрів газу. І це є тим ресурсом, який дозволить нам у будь-якій ситуації забезпечити в необхідних обсягах всіх європейських споживачів. І ми це будемо робити спільно, це наші зобов'язання спільно з Росією", – підкреслив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович переконаний, що до Європи можна потрапити тільки через реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути