понеділок, 10 жовтня 2011 11:33

З Януковичем українці почали відвертатись від Росії - експерт

З Януковичем українці почали відвертатись від Росії - експерт

З приходом до влади президента Віктора Януковича серед українців стало менше прихильників інтеграції з Росією. Про це сказав директор соціологічної групи "Рейтинг" Олексій Антипович, пише УНН.

"Якщо порівнювати ситуацію з початком дев'яностих, то ставлення до інтеграції з Росією погіршується. Якщо брати більш коротку динаміку, то покращується", - підкреслив він.

За словами експерта, на ставлення українців до інтеграції з РФ впливає дуже багато факторів.

"Скажімо, за Ющенка українська влада провадила антиросійську політику, однак прихильників інтеграції з Росією було більше. У Януковича начебто проросійська риторика, однак прихильників інтеграції з РФ набагато менше", - підкреслив соціолог.

На запитання, чи зміниться ставлення до Росії у перспективі, Олексій Антипович відповів: "Багато що буде залежати від ціни на газ. Багато що також буде залежати від інформаційного поля навколо відносин з РФ".

Нагадаємо, що за даними соціологів створення Зони вільної торгівлі з ЄС підтримує понад половина українців. Тоді як вступ України до Митного союзу підтримують лише близько третини громадян України.

Зараз ви читаєте новину «З Януковичем українці почали відвертатись від Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

89

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути