Ексклюзиви
субота, 16 жовтня 2010 15:27

Янукович не поступиться Росії Керченською протокою - думка

Янукович не поступиться Росії Керченською протокою - думка
У переговорах за розмежування морських кордонів між Росією та Україною президент Віктор Янукович навряд чи піде за російським сценарієм і віддасть Керченсько-Єнікальську протоку в спільне управління. Таку думку Gazeta.ua висловив директор Інституту політичного аналізу і міжнародних досліджень Сергій Толстов.
"На думаю що Янукович піде на такі поступки по кордону. І не вважаю, що продовження базування Чорноморського флоту було великою поступкою. Подивіться на це так, як дивляться європейці: це продовження статусу-кво, згладжування гострих кутів. Нічого нового ми тут Росії не дали", - упевнений експерт.

Він пояснив, що Росія домагається підписання договору про спільне використання Керченсько-Єнікальського каналу, оскільки хоче заручитися гарантіями того, що Україна не закриє канал для їхніх суден.

"Вони хочуть застрахувати себе від можливої дискримінації з боку України щодо комунікації в Азовському морі. Бояться, що Україна введе якісь обмеження, підвищить платежі за проходження каналу російськими суднами. Адже колишній президент Ющенко підписував указ про обмеження пересування кораблів Чорноморського флоту. Росіяни бояться повторення таких санкцій", - упевнений експерт.
Зараз ви читаєте новину «Янукович не поступиться Росії Керченською протокою - думка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути