вівторок, 18 травня 2010 21:01

Соболєва турбує, чи Янукович не віддасть Керченську протоку Росії

Соболєва турбує, чи Янукович не віддасть Керченську протоку Росії

Прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв висловив занепокоєння стосовно угод, підписаних між Україною і Росією.

Про це він заявив в ефірі програми Шустер Live.

"Сьогодні на засіданні опозиційного уряду ми змогли проаналізувати тексти цих угод. Хоча вони і не були нам надані. Питання з демаркації україно-російського кордону тягнеться ще з 1993 року. Це довгострокова угода. Але нас цікавить, що буде з морським кордоном. Ми пропонували, щоб це питання було вирішено, як і з сухопутною ділянкою. І кордон пройшов згідно з кордонами радянських республік. Адже є карти 1941 року. Нас цікавить, кому буде належати Керченська протока. Наша пропозиція була аналогічна по кордону, що проходив між республіками у часи СРСР. За це російські судна не сплачували б Україні за прохід в Азовське море. Це був компроміс з нашого боку", - наголосив нардеп.

Також Соболєв висловився скептично стосовно угод, підписаних у культурній сфері.

"Чому не підписоно угод про повернення культурних цінностей, вивезених з України до Росії? Таких угод з Росією немає, хоча це світова практика. Чи будуть ці цінності, які зараз знаходяться у російських музеях, повернуті Україні?

Стосовно українського каналу, який обіцяв Медведєв, то нам цікаво, що 24 години будуть на цьому каналі показувати.

Нас також цікавить, чому українські студенти, які навчатимуться по обміну, не зможуть отримувати навчання українською мовою. Хоча у нас студенти навчаються рідною мовою", - зазначив нардеп.

Соболев також нагадав, як Партія регіонів втягла Україну в "іракську авантюру":

"Наша фракція і Блок Юлії Тимошенко, - ми тоді були у різних фракціях, - проголосували проти введення українських військ до Іраку. А Партія регіонів, яка входила до блоку За ЄдУ, втягнула Україну в іракську авантюру. Нам тоді обіцяли можливість видобутку іракської нафти, замовлення на відновлення країни і так далі", - наголосив глава опозиційного уряду.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Соболєва турбує, чи Янукович не віддасть Керченську протоку Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути