пʼятниця, 07 червня 2013 22:26

Янукович не погодиться на вступ України до Митного Союзу – експерт

Янукович не погодиться на вступ України до Митного Союзу  –  експерт
Віктор Янукович. Фото: zn.ua

Президент України Віктор Янукович не погодиться на інтеграцію України до Митного Союзу, адже це невигідно. Про це у коментарі Polskiej Agencji Prasowej сказав американський експерт в українських справах, старший експерт програми трансатлантичних відносин неурядового аналітичного центру Athlantic Council Адріан Каратницький, повідомляє УНН.

Коментуючи послання Віктора Януковича до Верховної Ради, у якому не було ані слова про виконання Україною вимог ЄС, Каратницький висловив думку, що президент блефує.

"Янукович веде гру, балансує між умовами ЄС та потребами внутрішньої української політики. Він розраховує, що ЄС першим піде на поступки", - припустив експерт.

Водночас, на його переконання, Янукович ніколи не погодиться на вступ України до Митного Союзу, оскільки це суперечить його інтересам та інтересам великого бізнесу.

"Україна не може обирати між інтеграцією з Європою та інтеграцією з Росією, вона може обирати лише між інтеграцією з ЄС та подальшим існуванням у сірій зоні, що було б найгіршим", - вважає Каратницький.

Політолог, що минулого тижня відвідав Україну, також звертає також увагу на численні проблеми української економіки та розчарування правлінням Януковича:

"Янукович маю команду молодих радників в економічних справах, що передають йому лише добрі новини. Початкове зростання ВВП сталося переважно завдяки ефекту низької бази за прем'єрства Юлії Тимошенко. Бізнес-еліти та олігархи очікували від нього значно більше. Вони розраховували, що він створить кращі умови для іноземних інвестицій. Янукович провів часткову дерегуляцію, але від приватизації виграли переважно його найближчі політичні прибічники", - зазначає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Янукович не погодиться на вступ України до Митного Союзу – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути