понеділок, 19 листопада 2007 08:54

Янукович написав про своє прем"єрство дві сторінки, про Тимошенко і Ющенко - по одній

Найближчим часом у світ вийде книга "Уряди України (1917-2007)". Керівництво чинного уряду взяло підготовку видання під особистий контроль – редакційна раду очолив прем"єр-міністр Віктор Янукович.

Як пише газета "Дело", над виданням також працює міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов. Кабмін виділив на друк книги 500 тисяч гривень.

За даними співробітників Кабміну, це буде науково-документальна монографія. Її видання присвячене 90-й річниці з дня створення першого українського уряду.

Текст монографії готували співробітники Інституту історії Національної академії наук (НАН). На даний момент видавництво "Наукова думка" готується до друку книги.

"Вона вийде у світ в грудні цього або в січні наступного року", - пообіцяв "Делу" директор видавництва Ігор Алексеєнко.

Водночас, заступник директора Інституту історії НАН Станіслав Кульчицький, що очолив авторський колектив монографії, запевняє, що прем"єр Янукович доклав руку до видання.

"Віктор Федорович ознайомився з текстом книги ще на попередньому етапі, однак особисто з ним я не зустрічався", - розповідає Кульчицький.

У свою чергу, Толстоухов, навпроти, активно спілкувався з авторами книги. "У нас навіть траплялися дискусії з деяких питань, однак незначні", - говорить Кульчицький.

За його словами, всі автори писали матеріали за єдиною схемою, у якій оцінні судження зведені до мінімуму. "Складності виникли хіба що з біографією Павла Лазаренка, деяка інформація щодо нього досить суперечлива", - говорять в Інституті.

При цьому автором статті про уряди сучасної України виступив лідер блоку свого імені професор Володимир Литвин. Іншими словами, перу екс-спікера належать спогади про основні віхи діяльності на посаді прем"єр-міністра Віктора Ющенка, Юлії Тимошенко і Віктора Януковича, відзначає видання.

Литвин, на питання, яку оцінку отримав від нього, наприклад, уряд Тимошенко, відповів: "Об"єктивістську. Ми відмовилися від політичних оцінок, але описали основні рішення уряду, результати за основними напрямками роботи".

Водночас на запитання, чи залишиться лідер БЮТ задоволена статтею про неї, Литвин вигукнув: "Та ради Бога!" Але потім додав: "Я переконаний, що емоцій і заперечень не буде, тому що там немає політичної складової".

Як повідомляє видання, книга "Уряди України" починається зі звернення Януковича, у якому прем"єр міркує про історичну роль українських урядів. Відповідно до змісту, довідка про діяльності нинішнього прем"єра займає дві сторінки, тоді як про Ющенка, Тимошенко і Єханурова написано тільки по одній.

Раніше Янукович уже написав 2 книги про свою політичну і державну діяльність.

Зараз ви читаєте новину «Янукович написав про своє прем"єрство дві сторінки, про Тимошенко і Ющенко - по одній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути