Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 14:21

Янукович наказав Азарову убезпечити українські АЕС

Янукович наказав Азарову убезпечити українські АЕС

Кабінет міністрів України має вжити всіх заходів для забезпечення високого рівня безпеки вітчизняних АЕС.

Як повідомила прес-служба глави держави, на цьому наголосив президент України Віктор Янукович сьогодні на засіданні РНБО.

Зокрема, Янукович переконаний, що як європейська держава Україна також має приєднатися до програми поглибленої переоцінки безпеки атомних станцій в Європі, рішення про започаткування якої було прийнято 24 березня цього року на засіданні міністрів енергетики країн ЄС.

"Україна не має реальних, економічно обґрунтованих альтернатив ядерній енергетиці. Уряд України має зробити все необхідне для забезпечення високого рівня безпеки експлуатації діючих атомних станцій і аргументовано довести це українському народові та світовому співтовариству", - наголосив президент.

За словами політика, Кабміну та Державній інспекції ядерного регулювання необхідно опрацювати підходи до додаткової поглибленої позачергової переоцінки безпеки енергоблоків АЕС України - з урахуванням рішень європейської Групи регуляторів ядерної безпеки, що будуть затверджені 12 травня на відповідному засіданні.

"Необхідно переконатись, що українські атомні станції достатньо сейсмостійкі і спроможні витримати максимально можливі для території України землетруси. Уряд має вжити невідкладних заходів з удосконалення національної системи сейсмічної безпеки України", - підкреслив Янукович.

Ще одним нагальним завданням для усіх органів державної влади глава держави назвав підготовку і забезпечення прийняття законів з питань забезпечення ядерної та радіаційної безпеки атомної енергетики.

"Необхідним вважаю прийняття на основі оновленого законодавства нової Загальнодержавної цільової програми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи", - сказав Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Янукович наказав Азарову убезпечити українські АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути