вівторок, 19 жовтня 2010 17:08

Янукович лупив по столу кулаком перед підприємцями Рівненщини

Янукович лупив по столу кулаком перед підприємцями Рівненщини

Сьогодні президент Віктор Янукович перебуває з робочим візитом на Рівненщині. Він уже побував в селищі Клевань Рівненського району. Відкрив фізіотерапевтичний корпус в обласному госпіталі для інвалідів війни та вручив 15 ветеранам ключі від автомобілів.

Опівдні гарант приїхав в облдержадміністрацію на засідання Регіонального комітету економічних реформ. Має обговорити план розвитку Рівненщини. Узяв з собою 6 міністрів.

На майдані Просвіти кортеж зустріли щонайменше 300 пікетувальників з Комітету національного порятунку. Вони тримали гасла "Янукович руйнує Україну!". Щойно під'їжджає головна машина, як вони починають скандувати "Ганьба!". Охорона ледве стримує людей.

Янукович зацікавлено дивиться у їхній бік і йде до натовпу. Пікетувальники потрохи стихають. Запитують, чи залишиться українська мова єдиною державною. Потім хтось із натовпу вигукує: "Ви там не сильно дружить з Росією!", "Коли у нас перестануть красти землю?"

"Я така сама людина, як і ви. Всі пропозиції вислухаю", - президент махає рукою і йде в облдержадміністрацію. Однак мітингувальники не розходяться.

На засіданні комітету Янукович півтори години слухає скарги підприємців на регуляторну політику.

Директор заводу "Волинь-цемент" Сергій Царук незадоволений мораторієм на розробку родовищ на землях лісового фонду. Каже, що йому для виробництва потрібна крейда.

Царука підтримує губернатор Рівненщини Василь Берташ. Каже, саме через мораторій область недоотримала 400 мільйони євро інвестицій.

"Більшість розвіданих родовищ, в тому числі і стратегічна сировина - бурштин, знаходяться саме на землях лісового фонду. Це відлякує від нас інвесторів. Виходить, що людина має ліцензію на видобуток, а далі не може нічого зробити", - розводить руками Берташ.

Головний лікар центральної міської лікарні скаржиться, що 3-4 місяці видзвонює чиновникам, щоб розмитнити гуманітарну допомогу.

Янукович уважно всіх слухає. Коли нарешті бере слово, то щохвилини лупить по столу кулаком.

"Я сам 20 років був керівником різних підприємств, добре це пам'ятаю. Ми тоді вижили всупереч діям влади. Я зараз – ваш союзник. Бачу, що треба переглянути 92% регуляторних актів. Ваші питання ми вирішимо. Дечого ми уже досягли - наприклад, у нас зовсім зникло рейдерство. Я не знаю жодного рейдера в Україні", - запевняє Віктор Янукович.

На останок Президент обіцяє ініціювати земельну реформу, що встановить прозорі умови продажу землі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Янукович лупив по столу кулаком перед підприємцями Рівненщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

87

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути