четвер, 15 вересня 2011 09:02

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Янукович із зацікавленням слухав президента ЄНП - вони говорили про Тимошенко

Янукович із зацікавленням слухав президента ЄНП - вони говорили про Тимошенко

Президент Європейської народної партії Вілфред Мартенс розповів про деякі подробиці своєї зустрічі з президентом Віктором Януковичем.

"Це була важлива зустріч, яка тривала дві години, вона була достатньо ефективною", - повідомив під час свого виступу "Європейські цінності для України", повідомляє "Українська правда".

За словами, Мартенса розмова йшла про арешт екс-прем'єра Юлії Тимошенко. "Він був дуже ввічливим і спокійним. Він висловив свою точку зору, довго говорив, кілька разів доводилося просити його перейти до основної справи", - розповів європейський політик.

"Ми погодилися, що неможливо ухвалювати політичні рішення держави в посадовому процесі", - підкреслив Мартенс. Водночас голова ЄНП додав, що дії прем'єрів повинен оцінювати народ на виборах, а не суди.

Він розповів, що протягом 15 років брав участь у виборах і вигравав їх, але потім програв. "Як прем'єр, я йшов іноді на складні рішення. На основі того, що відбувається в Україні сьогодні, я був би вже у в'язниці", - додав політик.

Мартенс підкреслив, що для того, щоб вибори вважалися демократичними, в них повинна брати участь опозиція, і, зокрема, Тимошенко. "Це неприйнятно, коли починаються політичні процеси, коли приймають політичні рішення, щоб видалити людини з виборів в майбутньому", - зазначив голова ЄНП.

"Ваш президент слухав мене із зацікавленням і сказав, що поважає мою думку. Однак додав, що також існують закони у вашій країні", - розповів політик.

"Я сказав: на вас лежить відповідальність знайти рішення, а не чинити політичне переслідування опозиції, яка не відповідає європейським принципам ... рішення буде дуже важким", - уточнив Мартенс.

Крім того, європейський політик ще раз уточнив, що рішення щодо Угоди про асоціацію з ЄС залежить від рішення суду щодо Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович із зацікавленням слухав президента ЄНП - вони говорили про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути