понеділок, 15 квітня 2013 15:46

Янукович із Лукашенком обговорили створення руху Білорусі – України – Росії

Янукович із Лукашенком обговорили створення руху Білорусі – України – Росії
У травні президенти зустрінуться на вищому рівні, де розглянуть проблемні питання двосторонніх відносин. Фото: kievskaya.com.ua

Президенти України та Білорусі у телефонній розмові обговорили можливість створення громадського руху Білорусі – України – Росії.

Про це повідомляє прес-служба президента Білорусі.

"Глави держав відзначили успішний розвиток торговельно-економічних відносин між двома країнами. За підсумками 2012 білорусько-український товарообіг досяг рекордного рівня у $7,9 млрд і порівняно з 2011 роком виріс на 27%. Для Білорусі склалося позитивне сальдо у розмірі $3,3 млрд. Успішно реалізуються масштабні двосторонні проекти у сфері паливно-енергетичного комплексу, виробничої кооперації, зокрема щодо спільної збірки техніки МТЗ, "Гомсільмаш", МАЗ, інших підприємств", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від вступу до Митного союзу Казахстан отримав більше проблем, ніж вигод

Крім того, Лукашенко і Янукович обговорили громадську ініціативу про створення громадського руху Білорусі - України - Росії. Це питання також стане предметом обговорення на зустрічі президентів.

Президенти обговорили також певні проблеми, які є у двосторонніх відносинах.

Досягнута принципова домовленість про проведення у травні зустрічі на вищому рівні, в ході якої будуть розглянуті ці питання.

Зараз ви читаєте новину «Янукович із Лукашенком обговорили створення руху Білорусі – України – Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути