Ексклюзиви
понеділок, 24 січня 2011 17:14

Янукович хоче додати собі повноважень?

Янукович хоче додати собі повноважень?

Політолог Михайло Басараб припускає, що політтехнологи влади хочуть виправдати її дії у напрямку побудови авторитарного суспільства.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"У Львові затримали чоловіка із вибухівкою. Цей факт дуже дивним чином вплітається у цілу низку подій, які відбулися трохи раніше. По-перше, затримання якихось осіб з автоматами та пістолетами в Івано-Франківську. По-друге, незрозумілі події в Макіївці з показовими і демонстративними вибухами. Вони були спрямовані не на те, щоб досягти людських жертв, а щоб комусь щось продемонструвати. У мене є запитання, чому саме після цієї події затримують чоловіка у Львові? Виходить такий ланцюг: Івано-Франківськ-Макіївка-Львів. Боюся, щоб не трапилась якась подія на Сході України", - зауважив експерт.

Політолог нагадав, що правоохоронні органи кожен день затримують когось із зброєю чи вибухівкою.

"Кримінальні авторитети з'ясовують між собою стосунки теж за допомогою вибухівки. Але чомусь інформація про затримання чоловіка у Львові під певним ореолом таємничості з'являється ЗМІ. Все це розраховано на те, щоб ми, можливо, провели для себе певні паралелі. Я б закликав наших громадян спокійно реагувати на подібного роду інформацію. Все це свідчить про те, що з України впевнено готують авторитарну державу. У нас не було підстав думати, що кожного дня будуть прояви тероризму. Все це робиться для того, щоб виправдати жорсткі дії влади. Ще кілька таких подій, і вона буде мати підстави сказати: бачите, в якій неспокійній державі ми живемо, тому президента треба наділити додатковими повноваженнями, можливо, ввести надзвичайний стан", - зазначив він.

"Люди вже не реагують на популізм можновладців. Тому треба створити якусь критичну ситуацію, яка породить у них страх та фобії. У критичний момент вони будуть шукати захисту. Хочеш-не хочеш, а за цим захистом доведеться звертатись до президента, закривати очі на його не зовсім вдалу соціально-економічну політику, і пригортатися до нього", - додав Басараб.

Нагадаємо, співробітники міліції затримали у Львові чоловіка, у якого з собою був саморобний вибуховий пристрій. За даними міліції, вилучений предмет мав вигляд кулі із прикріпленим до нього шнуром. Раніше, 20 січня у Макіївці прогриміло два вибухи.

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче додати собі повноважень?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути