Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 20:28

Янукович дбає і про країну, і про її громадян - Кравчук

Янукович дбає і про країну, і про її громадян - Кравчук

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук (1991-1994 рр.) вважає вето Податкового кодексу відповідальним рішенням чинного глави держави Віктора Януковича.

"Я думаю, президент Янукович поступив дуже відповідально і правильно, поставивши права людей вище економічного інтересу держави. Це дуже відповідальне рішення. Це рішення цього глави держави, який дбає і про країну, і про її громадян", - сказав Кравчук у вівторок, назвавши таке рішення перемогою Януковича.

Перший президент уважно стежив на процесом роботи над кодексом, оскільки необхідність його прийняття назріла вже давно. Він також нагадав, що ініціював цей процес на другому році свого президентства, однак йому не вистачало підтримки в парламенті для ухвалення документа.

На його думку, другому і третьому президентові України Леоніду Кучмі та Вікторові Ющенку не вистачило політичної волі ухвалити Податковий кодекс.

У той же час Кравчук розкритикував пропозиції віце-прем'єра Сергія Тігіпка стосовно Податкового кодексу, оскільки вони були розроблені, "виходячи з ідеальних європейських умов".

"Не було враховано те, що мільйони людей, громадян України, подорожуючи з "кравчучками", заробили гроші і самі зайнялися своїм працевлаштуванням, не перекидаючи свої проблеми на бюджет країни", - зазначив він.

"Я зустрічав таких людей і в Туреччині, і в Китаї, і в Польщі, і в Чехії. Вони, не чекаючи на допомогу держави, самі створювали робочі місця - і собі, і іншим. Чи є підстави ігнорувати права цих людей на працю, яка дає їм можливість вижити? Чи може уряду сьогодні не враховувати інтереси цих людей, і не чекати, коли в держави настануть сприятливіші умови, щоб рубати з плеча?", - додав він.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович дбає і про країну, і про її громадян - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути