Ексклюзиви
вівторок, 30 листопада 2010 17:10

За провал Податкового кодексу заплатять Бродський, Тігіпко та міністр фінансів?

За провал Податкового кодексу заплатять Бродський, Тігіпко та міністр фінансів?

Президент України Віктор Янукович не міг не ветувати Податковий кодекс.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко.

"Те що він заветував Податковий кодекс - це означає, що ці акції протесту сприйняті серйозно і вони побачили в цьому небезпеку для подальшої стабільності і саме тому пішли на діалог, і саме тому Янукович поїхав на Майдан. Це невеличка, але перемога громадянського суспільства. І в цій ситуації він не міг вчинити по іншому. Глава держави мав зберігти своє обличчя", - підкреслив аналітик

Експерт також переконаний, що Верховна Рада підтримає оновлений варіант Податкового кодексу.

"Кодекс буде ухвалено у зміненому вигляді з урахуванням поправок президента. Я думаю, що йти проти президента, долаючи вето, та беручи всю відповідальність на себе ніхто не буде", - переконаний Юрій Якименко.

Експерт також не виключає, що Віктор Янукович найближчим часом вдасться до кадрових висновків стосовно авторів Податкового кодексу

"Але вони не будуть стосуватися прем'єр-міністра, а можуть стосуватися віце-прем'єрів і нижче. Це стосується тих, про кого говорять підприємці: Тігіпка, Ярошенка, Бродського, але такі висновки не будуть стосуватися прем'єр-міністра", - зазначив політолог.

В той же Якименко допускає, що за провал Податкового кодексу ніхто не відповість.

"Можливо усе залишиться на своїх місцях і політична складова не буде врахована. Тобто буде дана відповідь, що економічні вимоги задоволені, а політичні вимоги це, як кажуть вже інша площина", - підкреслив Якименко, зазначивши, що на сьогоднішній день чиновники можуть з однаковою ймовірністю як піти у відставку так і залишитися.

За його словами, рішення глави держави буде залежати від того чи знайдуться серед представників владної команди ті, хто хотіли б їх посунути.

Експерт також зазначив, що протест підприємців дасть поштовх до появи партій, які будуть представляти інтереси малого та середнього бізнесу.

"Малий та середній бізнес мають бути представлений у парламенті. Це мають врахувати у своїх програмних засадах діючи партії. В іншому разі з'являться нові політичні сили", - резюмував Якименко.

Нагадаємо, що президент Віктор Янукович ветував 30 листопада Податковий кодекс.

За словами спікера Ради Володимира Литвина документ буде розглянуто 2 грудня.

Зараз ви читаєте новину «За провал Податкового кодексу заплатять Бродський, Тігіпко та міністр фінансів?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути