понеділок, 28 листопада 2011 16:58

Янукович чухав носа біля Коморовського і підозріло дивився на вінки
14

Фото: Фото: Reuters

Президент України Віктор Янукович і президент Польщі Броніслав Коморовський взяли участь у церемонії закладки капсул пам'яті до польської частини Меморіалу жертвам тоталітаризму, який буде споруджений на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили".

Глави держав вшанували пам'ять громадян Польщі - жертв репресій 1936-1941 років, повідомляє прес-служба українського президента.

Янукович підкреслив, що український народ поділяє біль Польщі, пов'язану із втратою своїх синів і дочок. "Два братські народи зуміли обрати єдино вірний шлях злагоди і створюють сьогодні нову сторінку спільної історії взаєморозуміння і добросусідства", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович поїде до Коморовського поговорити про асоціацію з ЄС

"Ми повинні і надалі співпрацювати у цій святій справі, засуджуючи злочини тоталітарних режимів для запобігання подібних трагедій у майбутньому. Нас об'єднує спільна пам'ять, відданість ідеалам свободи, миру й гуманізму. Нас об'єднує віра в наше спільне європейське майбутнє, побудоване на спільних європейських цінностях" , - заявив голова держави.

Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Глави держав поклали квіти до Пам'ятного Хреста та Пам'ятного знаку польських поховань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі розраховують на здоровий глузд Януковича

Після церемонії Янукович і Коморовський поспілкувалися з рідними і близькими громадян Польщі, які стали жертвами репресій.

Після зустрічі зі своїм польським колегою, Янукович високо оцінив підтримку Польщею євроінтеграційного курсу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща застерегла Януковича: торгуючись з ЄС, можна переоцінити свої сили

"Хочу ще раз висловити пану Коморовському і польському уряду вдячність за незмінну підтримку нашої держави на цьому шляху, яка особливо була відчутна під час головування Польщі в Європейському Союзі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович розповів Дональду Туску, що дуже хоче до Євросоюзу

За його словами, подальший прогрес України на шляху євроінтеграції був одним із питань, котрі обговорювалися під час його зустрічі з Коморовським. Йшлося, зокрема, про завершення переговорного процесу щодо Угоди про асоціацію та проведення Саміту Україна - ЄС у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Янукович чухав носа біля Коморовського і підозріло дивився на вінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути