Ексклюзиви
пʼятниця, 23 серпня 2013 11:42

Янукович буде союзником опозиції, поки не "висохне чорнило" підпису під асоціацією - Луценко

Янукович буде союзником опозиції, поки не "висохне чорнило" підпису під асоціацією - Луценко
Юрій Луценко. Фото: hvylya.org

Президент Віктор Янукович буде соратником опозиції доки не підпише угоду про асоціацію з ЄС. Як тільки "висохне чорнило", він одразу ж перетвориться на ворога.

Про це під час брифінгу перед Національним круглим столом сказав екс-міністр Юрій Луценко.

"Ця бандитська влада у цій ситуації буде нашим союзником. До того моменту як просохне чорнило підпису Януковича під асоціацією, він наш тактичний союзник у зовнішньо-економічній сфері. Як тільки чорнило висохне він знову стане ворогом, якого треба зняти і виграти президентські вибори 2015 року. Демократичні сили мусять не тільки добитися підписання асоціації, але й виграти президентські вибори з готовим планом реформ, аби захистити євровибір у 2017 році на парламентських виборах", - наголосив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк розказав послу США про основні цілі опозиції

Він також зазначив, що нещодавно почата війна з Російською Федерацією триватиме ще довго.

"Війна із Російською Федерацією не на місяць і не на два. Це довга стратегія кремля , яка створена для того, щоб змінити зовнішньо політичний вектор української зовнішньої політики. Відтак українським опозиціонера потрібна стратегія. Думаю, що вона у них вимальовується. Принаймні є співпраця між всіма опозиційними політичними силами, які в один голос говорять про необхідність підписання асоціації. Це мене дуже тішить", - сказав Луценко.

Він також додав, що до кінця вересня буде створено ініціативні групи, ініційованої ним "Третьої республіки" у половині міст країни. По решті — робота ще триває.

"До кінця жовтня ми матимемо план революційних перетворень України. Він буде винесений на загальне обговорення для всіх охочих долучитися до інтелектуальної та експертної роботи", - наголосив екс-міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві обговорять загрози зближення України та ЄС - Путін

Сьогодні розпочався національний круглий стіл "Порозуміння заради Європейського майбутнього". На ньому обговорюватимуть спільні позиції політичних партій щодо плану дій реалізації європейського курсу України.

Нагадаємо, сюди запрошено президента України Віктора Януковича, премєр-міністра Миколу Азарова, та голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Жоден із них на зустріч не з'явився.

Нагадаємо, 27 червня про потребу організувати круглий стіл задля виконання вимог списку Фюле сказала увязнена екс-премєрка Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Янукович буде союзником опозиції, поки не "висохне чорнило" підпису під асоціацією - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути