понеділок, 15 грудня 2008 08:23

Янукович більше не домовлятиметься з Тимошенко, а допоможе їй піти

Янукович більше не домовлятиметься з Тимошенко, а допоможе їй піти
Фракція Партії регіонів не увійшла до складу нової коаліції, оскільки інші фракції не підтримали її принципи, заявляє лідер партії Віктор Янукович. Він також називає чутками можливість союзу Партії регіонів і БЮТ.

"Які-небудь розмови навколо переговорів і їх результатів - це тільки, я б сказав, плітки", - сказав Янукович в ефірі "5-го каналу" в неділю увечері, відповідаючи на питання про те, чому Партія регіонів не створила коаліцію з БЮТ.

При цьому він підкреслив, що результати таких консультацій коментували безпосередні учасники переговорів.

За його словами, після оголошення про початок офіційних переговорів Партія регіонів проводила їх зі всіма фракціями. При цьому Янукович відзначив, що для цих переговорів була розроблена програма, на підставі якої могла б бути створена коаліція і більшість у Верховній Раді. Він також відзначив, що результатом створення такої більшості повинно було стати формування уряду, який би узяв на себе відповідальність за ситуацію в країні.

"На жаль, нам цього не вдалося досягти ні з однією з фракцій ... тому що було велике політичне протистояння і прагнення нині чинного уряду і прем"єр-міністра Тимошенко за всяку ціну утриматися в Кабінеті міністрів і при владі", - сказав він.

Пояснюючи причини, за яких Партія регіонів не приєднуватиметься до більшості, що сформувалася в парламенті, Янукович відзначив, що його політична сила не бажає приєднуватися до такого "безладу" і брати на себе відповідальність за те, що відбувається в країні.

Кажучи про те, що Партія регіонів не порозумілася з тими силами, які сформували більшість в парламенті, він сказав: "У нас є протилежні погляди, які нас роз"єднують, і їх дуже багато... Ми не звикли до популізму".

Відповідаючи на питання про те, чому опозиція відводить нинішній владі 100 днів, після яких має намір вивести народ на вулиці, Янукович сказав, що Партія регіонів не ставить собі за мету дестабілізувати ситуацію в країні.

За його словами, завдання опозиції - змусити владу діяти ефективно.

"Наше завдання в тому, щоб найближчим часом змусити цю владу почати працювати ефективно, якщо вона здатна. Якщо вона (влада) нездібна, вона повинна подати у відставку. Якщо вона не хоче подавати у відставку, їй треба допомогти", - додав він.

На думку Януковича, коли нинішня влада "швидше піде з сцени, на цьому закінчаться всі кризи і безлади".

Він також вважає, що "розрядка" в країні відбудеться після президентських і парламентських виборів, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Янукович більше не домовлятиметься з Тимошенко, а допоможе їй піти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути