Ексклюзиви
пʼятниця, 05 січня 2024 09:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітик спрогнозував наслідки перемоги РФ у війні

Аналітик спрогнозував наслідки перемоги РФ у війні
Західні експерти все частіше говорять про втому від російсько-української війни. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Якщо Захід не допоможе Україні перемогти у війні проти Росії, невдовзі союзникам доведеться мати справу з кількома іншими конфліктами.

Захід зараз має можливість обрати, як далі розвиватимуться події, вважає старший науковий співробітник Королівського інституту оборонних досліджень Великої Британії Джек Ветлінг, передаєForeign Affairs.

"Західні експерти все частіше говорять про втому від російсько-української війни і зменшення підтримки України, бо контрнаступ ЗСУ склався не так, як всі очікували. Торішній контрнаступ провалився, однак Захід може відвернути перемогу РФ цьогоріч. У першій половині 2024 року на полі бою буде небагато змін. Це тому, що наразі і українська, і російська армії перебувають на етапі нарощування потужностей перед новими операціями", - пише експерт.

Для військових дій такого масштабу на підготовку треба чимало часу, тож відносне затишшя на фронті є оманливим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін уже зазнав невдачі в Україні - Держдеп США

"Або українські військові отримають достатньо зброї та фінансів, щоб до кінця року виснажити російські війська до рівня, коли Київ зможе почати мирні переговори на вигідних для себе умовах. Або ж зволікатимуть, доки росіяни не відновляться настільки, що їхня перевага на фронті стане стійкою. Час взятися до справи по-дорослому. Зокрема, переконати західне суспільство в необхідності тривалої допомоги Україні, виділити більше грошей на виробництво зброї та не відволікатися на короткострокові політичні тренди", - додав Ветлінг.

Важливо активізувати виробництво артилерійських снарядів у США і в ЄС. Артилерія - головна причина смертності й травматизму серед окупантів. Паритет зараз змістився на користь росіян.

"Українцям важливо навіть в оборонній позиції постійно тиснути на росіян, не давати їм розслаблятися. Інакше ті зможуть відправити досвідчених бійців у тил готувати новобранців, зосередитися на спорудженні додаткових укріплень. Зрештою, якщо на фронті буде затишшя, Москва зможе підготувати достатньо резервів для удару по Україні з якоїсь іншої точки. Якщо ж виснажувати окупантів - цього не відбудеться", - переконаний аналітик.

Переваги армії Російської Федерації - це повітряні сили та велика кількість людей. Недоліками є слабкі лідерство, моральний дух та неспроможність воювати на землі. РФ не має проблем з людськими ресурсами, заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому адмірал Джон Кірбі.

Зараз ви читаєте новину «Аналітик спрогнозував наслідки перемоги РФ у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути