вівторок, 06 червня 2023 14:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Американські аналітики сказали, скільки може тривати контрнаступ

Американські аналітики сказали, скільки може тривати контрнаступ
Успішна контрнаступальна операція може тривати дні, тижні і навіть місяці, сказали в ISW. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Успішна контрнаступальна операція може тривати дні, тижні і навіть місяці, перш ніж її результати стануть повністю зрозумілими.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни у звіті ISW.

"ISW відзначає зростання бойової активності на різних ділянках лінії фронту, але не робитиме припущення про наміри, вагу чи спрямованість українських контрнаступальних операцій", – повідомили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська авіація зробила 20 ударів по окупантах. 20 вантажівок повезли "200-тих" росіян

Тим часом "Російський добровольчий корпус" заявив, що станом на 5 червня він продовжує діяти у прикордонному населеному пункті в Бєлгородській області Російської Федерації.

"Глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров заявив, що чеченські сили готові захищатися від рейдів у Бєлгородській області, ймовірно, частково для того, щоб утримати їх війська від участі в бойових діях в Україні", – сказано у звіті ISW.

Вчора керівниця об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомила, що російські окупанти переносять центри матеріально-технічного забезпечення Чорноморського флоту із Севастополя до Новоросійська Краснодарського краю РФ.

Також аналітики пишуть про розкол між російським Міністерством оборони і ПВК "Вагнер".

Результатом контрнаступу має бути звільнення українських територій. Коли він відбуватиметься, це буде відчутно, сказав президент Володимир Зеленський.

Вчора на фронті відбулося понад 40 бойових зіткнень.

За 467 днів українські воїни знищили 211 150 окупантів, 7543 броньованих машин ворога, 3860 танків, 313 літаків і 299 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Американські аналітики сказали, скільки може тривати контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути