субота, 11 липня 2020 14:34

Американська експерт проаналізувала причини неуспіху Володимира Зеленського

Американська експерт проаналізувала причини неуспіху Володимира Зеленського
Авторка вказує, що члени української діаспори і представники націоналістичних переконань на західній Україні вважають Зеленського проросійським президентом Фото: facebook.com/president.gov.ua/

Володимиру Зеленському не вдається бути успішним президентом, перш за все, через тісні стосунки президента України з олігархом Ігорем Коломойським. Він не зробив нічого для переслідування Коломойського, в той час як призначена недавно генеральний прокурор відкрила 24 кримінальні справи проти попередника Зеленського Петра Порошенка.

"Зеленський є маріонеткою Ігоря Коломойського, якого звинувачують у пограбуванні "ПриватБанку", з якого було виведено майже 6 мільярдів доларів перед націоналізацією 2016 року. Зеленський і Коломойський напевно мають тісні взаємини, адже шоу Зеленського було на каналі, яким володіє Коломойський", - пише Мелінда Герінґ з Атлантичної ради США для The National Interest.

Авторка вказує, що члени української діаспори і представники націоналістичних переконань на західній Україні вважають Зеленського проросійським президентом.

"Українська мова йому нерідна, він не засуджує російського президента Володимира Путіна коли трапляється нагода і демонструє гнучкість в зусиллях щодо миру у східній Україні", – пише Герінґ.

Зеленський неуспішний через його некомпетентність і недосвідченість. Герінґ додає, що президент нікому не довіряє, хоче розставити своїх людей на всі комітети і в ради директорів, не має ідеології і наполягає, що все має бути зроблено негайно. "Він не вміє делегувати. Він ігнорує свій уряд і діє напряму з міністрами та регіональними керівниками".

"Після низки необґрунтованих кадрових рішень цієї весни, ця теорія виглядає все більш ймовірною", – пише Мелінда Герінґ.

Вона також припускає, що Зеленський став жертвою власної наївності. Володимир Зеленський сильно почав, але не впорався з різними інтересами, які суперечили одне одному, кризою та важкими кадровими рішеннями, - йдеться у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соратниця президента Венедіктова згортає реформу прокуратури - Atlantic Council

Олігархи знову контролюють парламент, засоби масової інформації та всі основні галузі. Поки роль грошей в політиці України не зміниться, не важливо, хто є президентом.

Погана новина для міжнародних експертів - так прокоментували американські експерти призначення на посаду Генерального прокурора України Ірини Венедіктової, яка була третім номером у списку президентськоі партії "Слуга Народу" на парламентських виборах.

Зараз ви читаєте новину «Американська експерт проаналізувала причини неуспіху Володимира Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути