вівторок, 15 січня 2013 17:19

Активісти хочуть домогтися звільнення Якименка: "Це питання майбутнього нашої держави"

Активісти хочуть домогтися звільнення Якименка: "Це питання майбутнього нашої держави"
Олександр Данилюк розповів про наміри активістів. Фото: glavcom.ua

Громадські активісти мають намір провести кампанію щодо звільнення новообраного голови Служби безпеки України Олександра Якименка.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів координатор громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк.

Він наголосив, що українці не мають миритися з тим, що СБУ очолює людина, яка була військовослужбовцем Російської Федерації.

"Насамперед, ми плануємо звертатися до суду щодо скасування указу про призначення Якименка. Крім того, ми маємо намір звертатися до ветеранських організацій СБУ, щоби вони так само висловили свою незгоду щодо такої ситуації. Також будемо звертатися до парламентської опозиції з вимогою не ігнорувати цей факт", - розповів активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калінін негласно керуватиме СБУ з Адміністрації президента — Фесенко

Він наголосив, що Якименко досі залишається офіцером запасу Збройних Сил Російської Федерації. А це означає, що його мають право мобілізувати в будь-який момент на військову службу або просто викликати для проходження офіцерських зборів. Як відомо, новий голова СБУ до 1998 року служив офіцером у Збройних Силах РФ.

Данилюк переконаний, що ігнорувати цей факт не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" вважає, що глава СБУ Якименко становить загрозу нацбезпеці України

"Якщо громадянам здається, що все нормально, то ми бачимо, що Україна має серйозні проблеми з точки зору національної безпеки, - підкреслив він. - Тому, відповідно, діяти треба в умовах, коли, м'яко кажучи, стоїть питання взагалі майбутнього нашої держави. Суспільство має усвідомлювати і розуміти, що рівень реакції самого суспільства і громадських організацій, політичних партій, має бути зовсім інакшим, ніж той, який ми спостерігаємо сьогодні. Бо коли ми спостерігаємо в парламенті, таку "білокомірцеву" поведінку опозиції — то вона не дуже коректна в цих умовах".

Активіст наголосив, що чудово розуміє, що акція може не мати реального результату. Однак, на його думку, про це має знати якомога більша кількість громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія має власну квоту в уряді Азарова — Сиротюк

Він пояснив: "Ми хотіли б, по-перше, щоби в Україні про це дізналося більше громадян. Але, по суті, проблема сьогодні не лише в силовиках, а й в залежності самого президента Януковича. Тому, звичайно, змінити щось навряд чи вдасться, бо немає особи, яка б могла якось на це відреагувати. Хоча хто знає, бо якби дійсно на це відреагували самі "сбушники", то можливо була б якась реальна реакція".

"У будь-якому випадку, просто мовчати при таких обставинах не варто", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Активісти хочуть домогтися звільнення Якименка: "Це питання майбутнього нашої держави"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути