четвер, 10 січня 2013 13:05

Данилюк: призначення голови СБУ та Нацбанку - державна зрада Януковича

Данилюк: призначення голови СБУ та Нацбанку - державна зрада Януковича
Олександр Данилюк: Янукович відповість за державну зраду. Фото: obozrevatel.com

Призначення головю СБУ Олександра Якименка — державна зрада національних інтересів України Януковичем.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав координатор "Спільної справи" Олександр Данилюк.

"Щодо Калініна були запитання - щодо його роботи у певні періоди. Чи працював він на російські спецслужби. А от щодо Якименка ніяких питань немає. Абсолютно чітко зрозуміло, що до 1998 року, він був військовослужбовцем Російської федерації, офіцером, який служив у частинах Чорноморського флоту, авіаційному підрозділі. Є котраверсійні моменти. Сам він каже, що був авіатором, льотчиком, а є інформація, що він там працював "особистом" — представником військової спецслужби. Але на загал немає різниці, бо така ситуація не  є припустимою для прийняття людини на посаду в СБУ. Тим більше, що не може бути мови що така людина може очолювати спецслужбу іншої країни. Те саме стосується потенційного призначення на посаду голови Нацбанку — Ігоря Соркіна. Він так само після закінчення училища тривалий час був військовослужбовцем. Спочатку радянським, а потім російським. Знайти детальніші дані — складно. Зараз намагаються приховати і факт його навчання у Бакіїнському військовому училищі і службу у війську. Крім того батько Соркіна є високопоставленим слубжовцем Газпрому. Що так само могло б бути підставою для того, щоб його не допускати до державної таємниці", - говорить Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якименко - не засланий козачок - екс-заступник голови СБУ

Коорднатор "Спільної справи" наголошує — призначення на посади у силовому блоці могли робити у Кремлі.

"Якщо проаналізувати призначення силового блоку, то виникають сумніви щодо того, що цих людей призначав Янукович. Цілком очевидно, що усі призначення робили у Кремлі. Коли замість пана Саламатіна заходить пан Лєбєдєв на посаду міністра оборони — це вже заміни в окупаційній адміністрації, так само як заміна Калініна — Якименком. Потрібно звертатися до російських політологів. Фактично Газпром розставляє своїх представників. Це відбувається, бо Україна вже суттєво втратила свій державний суверенітет, а президент  своєю діяльністю суперечить інтересам України. Призначаючи таких осіб на ці посади, Янукович здійснює злочин — державну зраду.  За це йому доведеться відповідати", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Калініна могли звільнити із посади голови СБУ через скандал із LNG-терміналом — експерт

Данилюк додав: "За ці три роки Віктор Федорович зарекомендував себе як людина послідовності у здачі національних інтересів. Тож його позиція не дивує. Дивує пасивність опозиції. Справа не в тому, чи будуть заворушення чи ні. Але сьогодні силовий блок перебрала Російська Федерація і, безперечно, це свідчить про те, що Україна перебуває у неоколоніальній залежності".

Зараз ви читаєте новину «Данилюк: призначення голови СБУ та Нацбанку - державна зрада Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути