Ексклюзиви
понеділок, 03 грудня 2012 12:06

Якщо "валютний" податок приймуть, люди організують тіньовий ринок через друзів та соцмережі - Розенко

Якщо "валютний" податок приймуть, люди організують тіньовий ринок через друзів та соцмережі - Розенко
Павло Розенко переконаний: люди перестануть співпрацювати з банками. Фото: news.intv.ua

Запровадження 15% податку на продаж валюти призведе до формування в Україні тіньового ринку.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав член партії УДАР, колишній заступник міністра праці і соцполітики Павло Розенко.

Він переконаний, що перше, що має зробити нова Верховна Рада — це відправити у відставку Кабінет міністрів та керівництво Національного банку України.

"Виходом із сьогоднішньої ситуації я особисто бачу, щоби якнайшвидше нова Верховна Рада прийняла відставку Кабінету міністрів в цілому і керівництво Національного банку. Фактично за те, що ці люди некомпетентні, випадкові, непрофесійні. І наслідки своєї некомпетентності і непрофесійності вони перекладають на звичайних людей, таким чином намагаючись покращити своє особисте матеріальне становище", - наголосив він.

Розенко переконаний, що пропозиція Нацбанку щодо запровадження 15% податку на продаж валюти, - це "відвертий і цинічний грабунок наших громадян". Наслідком цього, на думку політика, може стати формування в країні тіньового ринку валюти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Податок на продаж валюти свідчить про провал пенсійної реформи?

"Те, що запланував Національний банк і дехто з Партії регіонів, у таких масштабах, звичайно, не відбудеться. Тому що дуже багато людей, і в тому числі і політиків, будуть закликати населення просто припинити свою співпрацю з банківськими установами і формувати так званий тіньовий ринок обігу валюти. Коли люди будуть активно закликати інших не нести свої кошти банківських установ, а займатися обміном валюти серед друзів, знайомих, сусідів, у соціальних мережах "Фесбук", "Вконтакті", "Одноклассники" і т.д., це стане відповіддю на таку грабіжницьку політику. Я думаю, що це буде адекватною відповіддю нашого суспільства на ці потуги Національного банку просто пограбувати людей", - підкреслив Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон про 15% з продажу валюти відволікає увагу від того, що насправді відбувається - експерт

Він додав: "Я думаю, що політичні сили будуть стимулювати людей відмовлятися від співпраці з комерційними банками в будь-який спосіб. І тому, якщо сьогодні банки активно лобіюють цей процес, то, я думаю, від цієї ініціативи вони побачать виключно зворотній ефект".

Зараз ви читаєте новину «Якщо "валютний" податок приймуть, люди організують тіньовий ринок через друзів та соцмережі - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути