субота, 01 грудня 2012 15:30

Закон про податок на продаж валюти можуть розглянути наступного тижня

Закон про податок на продаж валюти можуть розглянути наступного тижня
Фото: rivne1.tv

Закон про 15-відсотковий податок на продаж валюти може розглянути ще парламент цього скликання на наступному тижні. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" сказав народний депутат-"регіонал", член парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності Василь Горбаль.

За його словами, після того. як парламент відмовився розглянути це питання, "була публічна заява голови правління Національного банку про те, що Національний банк наполягає на прийнятті подібної норми".

Відтак Горбаль не виключає, що до цього питання депутати можуть повернутися на останньому засіданні чинного парламенту, 4 грудня.

Раніше парламент спочатку відклав розгляд закону про введення податку на продаж валюти в розмірі 15% від суми угоди, а потім ініціатива Партії регіонів зовсім була знята з розгляду офіційним автором ідеї - народним депутатом Віталієм Хомутинником. Коментуючи ситуацію, Хомутинник дипломатично говорив про необхідність додаткових консультацій

Нагадаємо, автором законопроекту №11433 від 16 листопада 2012 року щодо введення 15%-го пенсійного збору з продажу валюти фізичними особами є голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики, народний депутат від фракції Партії регіонів Віталій Хомутинник.

Згідно з документом, до переліку платників збору на обов'язкове державне пенсійне страхування пропонується додати фізичних осіб, які здійснюють операції з продажу іноземної валюти за готівкову гривню. Збір буде розраховуватися за офіційним курсом гривні до іноземних валют на день здійснення операції.

Зараз ви читаєте новину «Закон про податок на продаж валюти можуть розглянути наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути