пʼятниця, 23 листопада 2012 11:31

Закон про 15% з продажу валюти відволікає увагу від того, що насправді відбувається - експерт

Закон про 15% з продажу валюти відволікає увагу від того, що насправді відбувається - експерт
Борис Кушнірук переконаний, що закон про 15% з продажу валюти спрямований на відволікання уваги. Фото: trust.ua

Закон про 15% з продажу валюти відволікає увагу від того, що насправді відбувається. Сам цей проект це абсурдом, який складно навіть аналізувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт Борис Кушнірук.

"По суті цей законопроект — це ніщо інше, як абсурд та ахінея. Передбачати дурість складно. Що взагалі означає 15% з продажу валюти? Я б ще зрозумів, якби на економічному рівні вирішення проблем могли би ініціатори внести відсоток на купівлю валюти. Я проти і цього, але хоча б на логічному рівні я це розумів би", - повідомив він.

На його думку іноземці не захочуть приїжджати до України, якщо цей закон буде реалізований: "Хто буде приїжджати, якщо ти хочеш продати іноземну валюту і маєш сплачувати такий відсоток?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат: Не лише світова громадськість, але й в Україні розуміють, що Луценко не скоїв жодних злочинів

Експерт нагадав, що в кінці 1990х та на початку 2000-х років існував 1 відсотковий платіж до Пенсійного фонду з купівлі валюти. "Тоді значна частина, приблизно три четверті обігу валюти, пішло в тінь. Тобто було вигідно, навіть на 1% заробляти дуже значні кошти. Тут пропонують, що буде 15%. Очевидно, що ніхто не буде платити цей відсоток. І всі кошти, приблизно 95% від валютних операцій, підуть в тінь", - пояснив Кушнірук.

"Для мене очевидно, що в такому вигляді, навіть, якщо припустити, що якийсь ідіот проведе через парламент цей законопроект, і потім навіть президент його підписав би, цей законопроект довго б не прожив. Навіть акцій протесту не було б і не треба було б", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мажоритарники прийшли в ВР не для того, аби вкладені гроші поховати в якійсь "братській могилі" - експерт

За його словами, стає зрозумілим, що люди почнуть купувати та продавати валюту за межами обмінних пунктів: "Зрозуміло, що жодна притомна людина не піде в обмінний пункт за таких умов, адже вона собі не ворог".

"Інша справа, над чим варто задуматись, адже це не виключено і має місце бути. За цим законопроектом стоїть ніщо інше, як відволікання уваги від якихось інших процесів, про які ми просто не знаємо. Здається, що це найбільш скандальна річ, яка відволікає увагу всіх від того, що насправді відбувається. Тобто, в цей час можуть прийматися дуже важливі рішення, а всі сконцентровані на цьому абсурдному законопроекті", - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представники опозиції залишили засідання робочої групи ВР

Нагадаємо, Верховна Рада відклала розгляд проекту закону про 15% податок з продажу валюти, рішення було ухвалено за пропозицією профільного комітету Верховної Ради.

19 листопада до Верховної ради внесено законопроект щодо сплати збору до Пенсійного фонду у розмірі 15%  від суми валютної операції. Як запевняють автори цієї ідеї, законопроект підготовлено з метою  покращити  фінансовий стан Пенсійного фонду, зменшити готівковий обіг іноземної валюти, збільшити обсяги безготівкових розрахунків та сприяти стабільності національної валюти України.

Зараз ви читаєте новину «Закон про 15% з продажу валюти відволікає увагу від того, що насправді відбувається - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути