Ексклюзиви
середа, 07 листопада 2012 02:42

Якщо президента в США не обере народ – його обиратиме конгрес

Якщо президента в США не обере народ – його обиратиме конгрес
Барак Обама і Мітт Ромні ФОТО: ua.euronews.com

Президентські вибори в США тривають, їх результат поки залишається не зрозумілим і залежить від результатів голосування в так званих "сумніваючихся" штатах, де виборці поки не ухвалили рішення за кого - демократа Барака Обаму або республіканця Мітта Ромні - віддати свої голоси, повідомляє ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю президентства США вирішать у чотирьох штатах

Разом з тим, як повідомляє американський телеканал "Сі-Ен-Ен", експерти в США не виключають, що жоден з кандидатів не набере більшість голосів. У цьому випадку, відповідно до конституції США, президента обиратиме нижня палата американського конгресу - палата представників. Віце-президента в аналогічному випадку буде вибирати верхня палата конгресу США - сенат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в США обиратимуть 45-го президента

За існуючою у США конституції, президент і віце-президент обираються не прямим, а двоступінчастим голосуванням. У день президентських виборів американські виборці віддають свої голоси выборщикам, які призначаються партійними з'їздами на рівні штатів, їх кількість визначається кількістю представників кожного штату в конгресі (сенаті і палаті представників).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обама переміг МакКейна на останніх публічних дебатах

Всього, згідно із законодавством США, у виборах беруть участь 538 вибірників, для перемоги на виборах, таким чином, достатньо набрати 270 голосів вибірників, їх голосування пройде 17 грудня. Проте ця процедура насправді є даниною традиції і носить формальний характер, оскільки результати загального голосування, і таким чином, ім'я нового президента стає відомим вже в кінці дня загальних виборів.

Зараз ви читаєте новину «Якщо президента в США не обере народ – його обиратиме конгрес ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути