Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2013 22:05

Якщо опозиція готуватиме щось "антипрезидентське", то Янукович у Раду не прийде - експерт

Якщо опозиція готуватиме щось "антипрезидентське", то Янукович у Раду не прийде - експерт
Володимир Фесенко. Фото: ua.golos.ua

Президент Віктор Янукович прийде до Верховної Ради тільки тоді, коли буде впевненим у тому, що опозиція не влаштує йому демарш.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, коментуючи обіцянку спікера Володимира Рибака поговорити з президентом щодо того, аби той прийшов до парламенту в останню робочу п'ятницю перед канікулами.

Водночас, експерт підкреслив, що присутність Януковича на закритті Верховної Ради — не принципове питання.

"Якщо йдеться про щорічне послання президента, то тоді його виступ у Раді більш доцільним. Хоча у нас і є традиція, коли три останні президента, хоча це і потрібно було робити за Конституцією, не завжди приходили зачитувати своє послання до парламенту", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фракція "Батьківщина" готова пожертвувати канікулами для прийняття євроінтеграційних законів - Яценюк

Водночас, на думку Фесенка, якщо мова іде лише про його візит до ВР, то тут все залежатиме від поведінки опозиції.

"Присутність Януковича зараз, на закриття сесії, — це вже буде більше елементом політичного етикету та домовленостей. Якщо у президента буде інформація, що виступ на закритті Верховної Ради не буде пов'язано з якимись демаршами опозиції, я думаю, він може прийти. Але якщо буде інформація, що опозиція щось влаштовує антипрезидентське, то тоді на закритті Ради його не буде. Необхідності в його обов'язковій присутності немає. Це питання джентельменських домовленостей між двома конкуруючими таборами", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не прийшов до парламенту через "стадо бабуїнів" — "регіонал"

Говорячи про те, що раніше опозиція блокувала парламент через те, що президент особисто на представив свій звіт, політолог зауважив, що це була лише формальна причина зупинити роботу ВР на певний час.

"Блокування Верховної Ради насправді жодним чином не було пов'язано із обов'язковою присутністю президента. Це лише формальний привід. Адже потім Рада працювала. Кажуть, що взагалі блокування Верховної Ради стало наслідком боротьби та інтриг всередині президентської команди. Тобто, руками опозиції вони вирішували власні проблеми. Це були проблеми, пов'язані з кадровими питаннями, які мають голосуватися у парламенті, із вексельним законопроектом та деякими іншими", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не поїхав на перегони через поламану руку і Верховну раду

Політолог додав: "Єдина реальна причина блокування парламенту, яка була в опозиції — це перевибори в проблемних округах. А все інше — це лише привід".

Зараз ви читаєте новину «Якщо опозиція готуватиме щось "антипрезидентське", то Янукович у Раду не прийде - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути