вівторок, 25 вересня 2012 22:04

"Якщо люди хочуть щось порушувати, то це питання їхньої свідомості, а не закону" - член ЦВК

"Якщо люди хочуть щось порушувати, то це питання їхньої свідомості, а не закону" - член ЦВК
Михайло Охендовський: ЦВК ще внесе деякі уточнення в закон про вибори. Фото: ukr.lb.ua

Закон про вибори є найбільш сприятливим для кандидатів для ведення агітації.

Про це в ефірі 5 каналу сказав член ЦВК Михайло Охендовський.

Він наголосив, що закон про вибори не є досконалим, але він максимально убезпечує від порушень на виборах.

"Я особисто не вважаю закон досконалим. Але з іншого боку, мені здається, що цей закон є найбільш сприятливим для кандидатів у народні депутати і політичних партій за всю історію України з точки зору забезпечення їхньої можливості вести передвиборну агітацію. Це дуже важливий компонент. Цей закон став результатом політичного компромісу, який було досягнуто у Верховній Раді, за нього проголосували 360 народних депутатів, представники всіх політичних фракцій. І представники всіх фракцій потім заявили, що цей закон  надійним запобіжником проти фальсифікацій на виборах", - нагадав член ЦВК.

Охендовський переконаний, що кількість порушень будь-якого закону в будь-якій країні обумовлено рівнем розвитку громадянського суспільства.

"Якщо люди хочуть щось порушувати, отримати щось на свою користь, якісь незаконні переваги, вони це будуть робити. Це питання свідомості, це не питання до закону", - підкреслив він.

Член ЦВК також додав, що у законі про вибори є певна кількість недоліків технічного характеру, на які ЦВК звертала увагу.

"Недоліки залишилися. Але нічого старшого. Ми спробуємо в межах своєї компетенції прийняти ще низку рішень, щоби максимально повно забезпечити можливість проведення виборів в Україні у відповідності до загальновизнаних стандартів, у відповідності, принаймні, до тих стандартів, які Україна вже продемонструвала, провівши вибори у 2010, 2006, 2007 роках", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо люди хочуть щось порушувати, то це питання їхньої свідомості, а не закону" - член ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути