пʼятниця, 05 березня 2021 14:08

Якнайшвидший вступ у НАТО, перезавантаження КС і підтримка США - Єрмак зробив низку заяв

Якнайшвидший вступ у НАТО, перезавантаження КС і підтримка США - Єрмак зробив низку заяв
Курс на вступ України до НАТО і ЄС закріплений в Конституції. Фото: Getty Images

Вступ України до НАТО має бути максимально прискорений. Про це сказав керівник Офіса президента Андрій Єрмак на брифінгу у п'ятницю.

"В Україні триває війна, наша країна є форпостом захисту демократичних цінностей. Тому ми заслуговуємо стати частиною сім'ї країн НАТО.

Щодня на Донбасі українці гинуть за свій демократичний вибір", - цитує Єрмака "Інтерфакс-Україна".

Торік у червні Північноатлантичний альянс наділив Україну статусом учасниці програми "Партнерство розширених можливостей", що "вивело Україну на новий рівень".

"Настав час, коли Україна має щодня говорити про вступ до НАТО, вимагати вступу, оскільки виконує дорожню карту кроків, необхідних для асоціації. Членство в НАТО - наша мета", - заявив Єрмак.

Про Конституційний суд

"Судова реформа відбувається у нормальному робочому і конструктивному режимі. Президент дав команду. Він - драйвер судової реформи. Незабаром ми зможемо говорити про повне перезавантаження Конституційного суду, яке, сподіваюся, розпочнеться зі зміни його керівника, який повністю і себе дискредитував, і своє відомство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відповідальність за судову реформу лежить на Зеленському - Маселко

Про США

"Україна розраховує на підтримку партнерів. Участь США у "нормандській четвірці", їхня принципова позиція та підтримка України важливі. Це відіграло б свою роль у закінченні війни на Донбасі.

Це не ілюзії або ідеї. Це конкретні пропозиції, конкретні документи, у яких є сьогоднішній порядок України, у яких є план закінчення війни.

Росія почала поводитися не як учасник конфлікту, а як модератор. Тому ЄС і США впровадили санкції і за Донбас, і за Крим. Якщо Росія хоче зупинити війну, на столі є конкретний план. Чекаємо на відповідь від Росії. До того ж, якщо вона щодня чутиме про це від всіх, то буде результат, ми зупинимо війну у центрі Європи".

Торік у червні Україна отримала статус Партнера розширених можливостей НАТО. Це передбачає ширший обмін інформацією.

У вересні в Україні проходили спільні військові навчання з Альянсом. Їх відкривав президент Володимир Зеленський. У навчаннях взяли участь близько 4 тис. військових з 10 країн.

А цьогоріч українські військові звання переведено на коди військових рангів НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Якнайшвидший вступ у НАТО, перезавантаження КС і підтримка США - Єрмак зробив низку заяв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути