середа, 30 березня 2011 06:30

Спецтема: Кримінальна справа проти Кучми

Якби зараз Мельниченко слухав Януковича, то почув би не тільки мат, а й "фєню" — Гриценко

Якби зараз Мельниченко слухав Януковича, то почув би не тільки мат, а й "фєню" — Гриценко

Відкриття кримінальної справи проти екс-президента Леоніда Кучми не могло відбутися без особистої вказівки нинішнього президента Віктора Януковича.

Про це в ефірі 5 каналу заявив лідер Громадянської позиції Анатолій Гриценко.

"Якби Янукович дозволив прокуратурі зробити це рік тому, то можна було б сприйняти, що прийшла нова влада, яка хоче дати відповідь на ключове питання, яке турбує і всю країну, і увесь світ. Бо всі розуміють, що це аморально. Щоб людину вже могли поховати, і щоб родичі мали б хоча куди квіти принести. А те, що зараз почалось.. .У Януковича дійсно складні проблеми, реформи не виходять, невдоволення зростає, рейтинг упав більш ніж вдвічі. Тому потрібно відволікти увагу", - зазначив нардеп.

Гриценко переконаний, що президент не зробив ніяких висновків зі справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

"Уявімо собі, якби зараз знайшовся такий майор Мельниченко, який вирішив би прослухати кабінет Януковича чи десь там у нього Межигір'ї. Чи почув би він про нові перспективні напрямки гуманітарної політики, створення суспільного мовлення? Він чув би те саме, що у кабінеті Кучми. Різниця була б тільки в тому, що там був мат, а тут був би мат і ще "феня" була б. Але висновків не зробив ніхто. А насправді питання відповідальності стоїть досить гостро. Якщо десять років хтось гальмував цей процес, не визнавав очевидне, то хтось має за все це відповісти. Пукача у 2003 році арештували, але рішенням суду його випустили. Чи міг суддя самостійно прийняти таке резонансне рішення? За той час вже немає Фере, вбили Кравченка, вбили полковника Гончарова прямо у слідчому ізоляторі. Тобто хтось прикривав це все", - переконаний Гриценко.

Екс-міністр оборони не виключив, що таким чином президент намагається помститися Кучмі за позицію під час Помаранчевої революції.

"Янукович дав добро на те, щоб зараз порушили справу особисто проти Кучми. Я вбачаю в цьому психологічну помсту за 2004 рік. Незадовго до того Янукович був у родині Кучми. Вони щось там святкували. А тут через кілька днів виклик до прокуратури. Зараз Янукович Віктор Федорович відповідає за все в країні, у кожному місті, у кожному селі. Він сконцентрував у своїх руках більше повноважень, ніж було у Кучми. Тому без Януковича такого роду резонансні рішення не приймаються. Я в цьому на 200 % упевнений", - наголосив Гриценко.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович, перебуваючи у Сінгапурі, заявив, що справа щодо екс-президента Леоніда Кучми - це намір завершити процес у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і поставити всі крапки в цій справі.

Зараз ви читаєте новину «Якби зараз Мельниченко слухав Януковича, то почув би не тільки мат, а й "фєню" — Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути