вівторок, 29 березня 2011 11:00

У Генпрокуратурі думають, що Кучма наказав лише полякати Гонгадзе

У Генпрокуратурі думають, що Кучма наказав лише полякати Гонгадзе

Робоча версія слідства у справі проти Леоніда Кучми зводиться до того, що екс - глава держави доручив лише налякати Георгія Гонгадзе, а вбити журналіста зважився вже Юрій Кравченко.

Це випливає зі слів представника інтересів Мирослави Гонгадзе у суді Валентини Теличенко.

"Оскільки я тепер маю і постанову щодо порушення кримінальної справи щодо Кучми, і відповідні постанови щодо Пукача, я можу стверджувати, що робочою версією слідства на сьогодні є версія за якою Леонід Кучма давав вказівку вжити тих заходів, які були вжиті щодо журналіста Подольского у червні 2000-го року", - сказала адвокат в ефірі Тві.

За її словами, наказ про вбивство Гонгадзе був особистою ініціативою Кравченка.

"А вже далі, мовляв, тодішній міністр МВС Кравченко сам вирішив вбити журналіста, сам дав наказ Пукачу вбивати журналіста (Гонгадзе)", - цитує Теличенко прес-служба каналу.

Як відомо, донедавна слідство вважало покійного Юрія Кравченка останньою ланкою в ланцюжку причетних до убивства Георгія Гонгадзе: нібито саме екс-голова МВС дав доручення своєму підлеглому Олексію Пукачу убити журналіста.

Тепер справа за підозрою у дачі такого наказу порушена проти екс-президента України Леоніда Кучми. Пукач проходить у цій справі свідком.

Журналіст Олексій Подольський також є постраждалим у справі проти екс-генерала міліції Пукача. Подольський був побитий у червні 2000 року. Гонгадзе зник у вересні того ж року.

Подольський вважає, що його вивезли в іншу область і били підлеглі Кравченка – з наміром залякати. Він пов'язував побиття зі своєю тодішньою професійною діяльністю в правозахисному об'єднанні "Ми".

Зараз ви читаєте новину «У Генпрокуратурі думають, що Кучма наказав лише полякати Гонгадзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути