вівторок, 29 березня 2011 12:26

Американський адвокат Кучми зубами вчепиться в Генпрокуратуру-експерт

Американський адвокат Кучми зубами вчепиться в Генпрокуратуру-експерт

Поява у захисті екс-президента Леоніда Кучми відомого американського адвоката Алана Дершовіця ускладнює ситуацію для українських прокуратури та суду.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Людина, у якої гонорар не менше 5 мільйонів доларів, не відпустить українську прокуратуру. Через свій престиж та статус він зубами в неї вчепиться. Я тепер не заздрю українським слідчим, які по 6 разів запитують у Кучми прізвище, ім'я, по-батькові. Така людина не скаже: я розчарувався і завтра піду", - зазначив він.

"Справа не в тому, що сім'я Кучми може дозволити собі найдорожчого адвоката, який захищає вбивць на рівному місці, коли вся спільнота вважає, що вони це зробили. В цьому план це дуже невдалий для Кучми вибір. Навіщо брати адвоката, який вигороджує тих, хто винен? Треба було брати такого, який вигороджує тих, кого судять несправедливо. Тоді можна з собою носити Біблію і кожен раз клястися: я цього не робив", - зауважив експерт.

За словами Небоженка, Дершовіц буде чіплятися за процесуальні речі та протиріччя норм.

"З ним приїде ще 40 помічників, які швидко у всьому розберуться. Буде привернута увага до української судової машини. Вони спитають, на якій підставі відкрили справу. Якщо знайшли неправильну підставу, то зроблять зустрічний позов про захист честі президента проти Віктора Пшонки. Він відповідальний. Хоч відкривав справу Кузьмін. Їм треба буде домовлятися із американцем, щоб вийти на нічию. Тобто прокуратура знімає обвинувачення, а вони відкликають зустрічний позов. Це все гарно по-американськи. А у нас скажуть: як ви після цього можете судити людей, якщо спокійно домовляєтесь?", - наголосив політолог.

Напередодні президент Леонід Кучма заявив, що в нього з'явився новий американський адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Американський адвокат Кучми зубами вчепиться в Генпрокуратуру-експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути