четвер, 13 вересня 2012 01:30

"Якби я придумав проект Pussy Riot, я був би гордий" - Березовський

Борис Березовський спростував свою причетність до Pussy Riot, в якій його викрив православний активіст і лідер громадської організації "Преображення" Олексій Вешняк в телепрограмі Аркадія Мамонтова "Спеціальний кореспондент". "Звичайно, ніякого стосунку до Pussy Riot я не маю", - заявив він в ефірі "Ехо Москви".

"Але якби я придумав це як проект, я був би гордий", - додав опальний олігарх. "Це дуже креативний проект. Це дуже правильна тема: відносини суспільства і церкви, наскільки сьогодні православна церква дійсно є духовним лідером нації", - пояснив він.

При цьому Березовський визнав, що багато років знає Вешняка і що той приїжджав іноді в Лондон, хоча останнім часом вони зустрічаються досить рідко. Олігарх відзначив, що, за його даними, Вешняк близький до патріарха Московського і всієї Русі Кирилу і тримає магазинчик в храмі Христа Спасителя.

Олексій Вешняк в "Спеціальному кореспонденті" розповів, що в лютому 2011 року в Лондоні він зустрівся з Березовським. Той нібито показав йому фотографії Надії Толоконникова і її чоловіка Петра Верзілова з московської фракції арт-групи "Війна" і сказав, що "скоро буде багато всього". Березовський, за словами Вешняка, заявив, що скоро "ми почнемо діяти по церковній лінії".

Незадовго до Березовського слова Вешняка спростував адвокат учасниці Pussy Riot Надії Толоконникової Марк Фейгін. Він сказав, що вони з Березовським не знайомі. Фейгін спростував та інші заяви, зроблені в "Спеціальному кореспонденті", і все сказане в ній назвав "ідіотизмом".

Сюжет "Спеціального кореспондента" про Pussy Riot вийшов на каналі "Росія 1" увечері 11 вересня. Крім Вешняка, в ньому виступив колишній слідчий у справі панк-групи Артем Ранченков, який розповів, що у дівчат були плани виступити на підводному човні і визнав політичний характер їх акції.

Зараз ви читаєте новину «"Якби я придумав проект Pussy Riot, я був би гордий" - Березовський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути