пʼятниця, 19 жовтня 2012 01:27

"Якби УДАР і Об'єднана опозиція йшли разом, вся ПР вже сиділа б на валізах у Борисполі" - експерт

"Якби УДАР і Об'єднана опозиція йшли разом, вся ПР вже сиділа б на валізах у Борисполі" - експерт
Олег Медвєдєв: важко пояснити, чому Кличко не підписав угоду. Фото: obozrevatel.com

Якби УДАР і Об'єднана опозиція йшли єдиним списком – вся Партія регіонів вже збиралася б втікати з країни.

Про це в ефірі 5 каналу сказав політолог Олег Медвєдєв, коментуючи заяву Віталія Кличка про те, що створення коаліції буде обговорювати вже після виборів.

"Я не бачу сварки між УДАРом і Об'єднаною опозицією. Те, що угода не підписана, ще не означає сварки. Насправді формування Об'єднаної опозиції почалося з того, що 8 партій об'єдналися в Об'єднану опозиції. Другий етап був – узгодження мажоритарних кандидатів в округах. І ще пів року тому "Батьківщина" погодила кандидатів в округах по всій Україні з ВО "Свободою", - нагадав експерт. - Звичайно, що "Батьківщина" і "Свобода" мають певні ідеологічні розбіжності, які не дозволяють їм іти на вибори однією колоною, але вони в принципі мають спільну платформу, яка дозволила узгодити кандидатів в округах. УДАР же  із самого початку займав свою особисту позицію".

Він також підкреслив, що до УДАРу було неодноразове звернення об'єднатися в один список.

"Я переконаний, що попри певні розбіжності в структурі виборців, якби було дійсно об'єднання на старті, сьогодні б вся Партія регіонів сиділа б вже на валізах в Борисполі і готувалася б тікати з країни. Бо це був би дійсно потужний удар", - переконаний Медвєдєв.

Водночас, він підкреслив, що важко пояснити відмову Кличка підписати угоду з Об'єднаною опозицією про створення коаліції у наступному парламенті: "Чому, з яких міркувань УДАР відмовляється від підписання угоди – мені важко сказати. І питання не в тому, у кого більший чи менший рейтинг. Питання в тому, чи є (в УДАРі) принципи, які задекларовані".

Нагадаємо, що Об'єднана опозиція запропонувала УДАРу  підписати угоду про створення коаліції демократичних сил у новому парламенті. Натомість лідер партії Кличко заявив, що на цю тему варто говорити вже тільки після виборів. У свою чергу 19 жовтня таку угоду мають підписати Об'єднана опозиція з партією ВО "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «"Якби УДАР і Об'єднана опозиція йшли разом, вся ПР вже сиділа б на валізах у Борисполі" - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути