четвер, 18 жовтня 2012 14:04

Кличко зараз виграє, завдяки тому, що він "свіжий гравець" - експерт

Кличко зараз виграє, завдяки тому, що він "свіжий гравець" - експерт
Олексій Голобуцький. Фото: glavred.info

Лідер партії "Удар" Віталій Кличко виграє на фоні своїх опонентів завдяки тому, що він немає серйозного політичного минулого.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів заступник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький.

"Батьківщина" із проведенням з'їздів та зняттям кандидатів втратила стратегічну ініціативу, тому що Кличко провів першим, він зняв своїх кандидатів і запропонував якісь умови, а "Батьківщина", в багатьох умовах, їх не виконала, і таким чином, "Удар" стратегічно виграв, бо він протягнув руку.

"Батьківщина", так само, намагається зробити і з цією угодою, тобто вона пропонує свою угоду підписати Кличку. В разі не підписання, то це, ніби-то, означатиме, що він працює на Партію регіонів", - пояснив експерт чвари між опозиційними силами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" про відмову Кличка - це крок, який перетворює його на союзника "регіоналів"

За його словами, ця ситуація нагадує ту, що сталась "тиждень-два тому із соціологічними даними". Він також додав, що ще не відомо, яка саме політична сила і в якій кількості ввійде до нової Верховної Ради. "Приходить "Батьківщина" і "Свобода" — це один варіант. Чи "Кличко" і "Батьківщина", то вже інше. Якщо Кличко набирає більше людей, аніж "Батьківщина", що теж можливо, то відбуватиметься на його умовах. Тобто є ще багато питань", - додав Голобуцький.

На його думку загальна кількість цих політичних сил не така вже й велика. "Про яку коаліцію можна говорити, якщо видно 170-180 депутатів від опозиції — най-най-найоптимістичніший варіант". То з кого створювати коаліцію і для чого?", - поцікавився заступник директора Агентства моделювання ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість кандидатів забудуть про свої програми одразу після виборів - політолог

Також він підкреслив, що найголовніше — це питання, хто буде змагатись за президентське крісло. "Мова йде не про парламентські вибори, вони цікавлять їх, але не в першу чергу. Кличко і Яценюк — це два претендента на президентську посаду від опозиції. І тут, саме вміння стратегічно грати — визначить хто буде цим претендентом", - зазначив експерт.

"Кличко — "свіжий" гравець. Яка його привабливість для виборця? Він не такий як всі. В нього немає серйозного політичного минулого, він не займав ніяких посад. В чому проблема Яценюка, "Батьківщини"? Вони нічим не відрізняються від "регіонів", - резюмував Голобуцький.

Нагадаємо, партія "Удар" запропонувала сформувати коаліцію після виборів, а підписувати угоду про створення коаліції демократичних сил, яку підпишуть в п'ятницю лідери Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк та ВО "Свобода" Олег Тягнибок, не збирається.

В свою чергу, Об'єднана опозиція "Батьківщина" оприлюднила заяву, в якій говориться, що відмова Кличка підписати угоду — це його кроку в сторону Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «Кличко зараз виграє, завдяки тому, що він "свіжий гравець" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути