середа, 21 вересня 2022 05:10

Як зняти готівку, якщо не працюють банкомати – в уряді дали пораду

На деокупованих територіях поки що не скрізь працює банківська система: відділення і банкомати.

Зняти гроші, що надходять на картку (пенсії, соціальну допомогу тощо), у таких умовах непросто. Втім, це можливо. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як зняти готівку з карти, поки не працюють відділення і банкомати.

1. На касі супермаркету, аптеки, АЗС, під час оплати покупки.

Така послуга доступна у торгівельних мережах (наприклад "АТБ", "Varus", "Фора", "Сім23", "Сільпо", "Аврора", АЗК "Окко", "WOG" та багато інших (інформацію необхідно уточнювати безпосередньо на касах).

Як це працює

Щоб отримати готівку на касі торгової точки, необхідно оплатити товар банківською картою і повідомити касира про бажання зняти готівку. Підтвердження такої операції на касі супроводжується введенням PIN-коду банківської картки користувача.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацбанку прокоментували стабільність гривні та інфляцію

2. Скористатися сервісами "Укрпошти"

Перерахування коштів з картки для отримання готівки у відділенні "Укрпошти" або з доставкою за адресою проживання за допомогою послуги "З картки додому".

Як це працює

При виборі послуги "З картки додому" листоноша принесе переказ за вказаною адресою і передасть безпосередньо у руки отримувача протягом двох робочих днів. Для отримання переказу отримувачу необхідно лише пред'явити листоноші власний паспорт.

Зняття коштів через POS-термінали у відділеннях "Укрпошти"

Держателі платіжних карток, зокрема – платіжних засобів за підтримкою технології NFC (годинник, кільце, смартфон) VISA, Mastercard та ПРОСТІР мають можливість отримувати готівкові коштоти у поштових відділеннях "Укрпошти" через POS-термінали "Укрпошти".

За одну операцію можна зняти від 50 до 15 тис. грн.

Комісія "Укрпошти" за видачу коштів через POS-термінали – 2% (окрім працівників "Укрпошти").

Щоб підтвердити операцію зняття готівки, потрібно ввести PIN-код.

 

З 1 жовтня Міністерство соціальної політики впровадить у всіх регіонах загальну інформаційну систему соціальної сфери. Вона дозволить внутрішньо переміщеним особам отримувати послуги за місцем фактичного перебування.

Вимушені переселенці, які через "Дію" звернулися по допомогу до 30 квітня, але так і не отримали грошей, можуть вдруге подати відповідну заявку – через структурні підрозділи з питань соцзахисту населення.

Зараз ви читаєте новину «Як зняти готівку, якщо не працюють банкомати – в уряді дали пораду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути