пʼятниця, 28 вересня 2012 11:24

Спецтема: Закон про наклеп

Ахметов вирішив заступитися за журналістів і залучити до цього "??найсильніших експертів"

Ахметов вирішив заступитися за журналістів і залучити до цього "??найсильніших експертів"
Рінат Ахметов переймається долею журналістів в Україні. Фото: dvb-t.net.ua

Відомий український бізнесмен Рінат Ахметов пропонує залучити українських та міжнародних експертів для вдосконалення законодавства про захист честі і гідності громадян.

"Я пропоную використовувати можливості Фонду "Ефективне управління" для залучення найсильніших експертів, українських і міжнародних, щоб системно вивчити світові практики, законодавство інших країн, організувати прозоре обговорення і виробити оптимальний для нашої країни варіант", - передає слова Ахметова його прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов поклав око на два порти

"Я - проти наклепу, але ще більше я проти того, щоб журналісти опинилися під тиском і за правду сиділи у в'язниці", - сказав він.

Ахметов вважає, що Україні "потрібно таке рішення, яке захистить свободу слова, захистить журналіста і захистить просту людину від наклепу".

Законопроект про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексу України щодо посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини був проголосований Верховною Радою в першому читанні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Клептомани від влади вирішили продати все, що їм не належить" - Соскін

Після критики з боку журналістів, громадських і міжнародних організацій автор документа Віталій Журавський заявив про його відкликання. Президент України Віктор Янукович назвав прийняття законопроекту помилкою.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов вирішив заступитися за журналістів і залучити до цього "??найсильніших експертів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути