Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 16:14

Ахметов міг би представити інтереси сходу України на переговорах у Женеві - політолог

Ахметов міг би представити інтереси сходу України на переговорах у Женеві - політолог
Фото: obozrevatel.com

Росія хоче посилити свої позиції на чотиристоронніх переговорах у Женеві з допомогою Михайла Добкіна.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Кость Бондаренко, коментуючи заяву міністра МЗС Росії Сергія Лаврова щодо переговорів у Женеві.

"У форматі переговорів, коли проти Росії будуть виступати Україна, США та ЄС, РФ хотіла б ввести нових гравців, і таким чином посилити свої позиції. Це звична практика, яку російська дипломатія застосовує давно", - вважає експерт.

Однак, на думку політолога, присутність Добкіна у Женеві може виглядати дещо дивною.

"Що стосується Михайла Добкіна, то Росією він розглядається як лідер Партії регіонів. А Партія регіонів, відповідно, розглядається як партія, що відображає інтереси Сходу України. Та у цій ситуації для нього мало просто з'явитися на переговори. Його мандат і повноваження на цих перемовинах мають визнати інші сторони", - зазначив Бондаренко.

Також політолог вважає, що Добкін має недостатньо підтримки, аби вважатися перемовником, що повністю представляє схід України.

"Питання у тому, чи визнають ті люди, які сьогодні на Сході захоплюють будівлі, результат переговорів, а Добкіна - своїм представником. На місці України, я б сам запропонував переговорника від Сходу. Ним міг би бути Рінат Ахметов. Якщо Україна дійсно хоче мати результат. Бо одна справа підтримувати Добкіна на виборах, й зовсім інша - сісти самому за стіл переговорів", - додав експерт.

Водночас, Бондаренко вважає, що Ахметов не зацікавлений у підсиленні позицій Росії на сході України.

"Не думаю, що у Ахметова є якісь домовленості із Путіним. Бізнес Ахметова побудований так, що Росія для нього є конкурентом. Він не зацікавлений у тому, щоб Росія посилила свої позиції на сході України", - підсумував політолог.

Нагадаємо, міністр МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що російська сторона хотіла би бачити Михайла Добкіна за столом переговорів ЄС, США, України та Росії з питань врегулювання кризи у східних регіонах України. Зустріч відбудеться 17 квітня у Женеві.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов міг би представити інтереси сходу України на переговорах у Женеві - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути