Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2021 09:57

Ахметов агітує за Разумкова. Олігарха можуть чекати санкції

Ахметов агітує за Разумкова. Олігарха можуть чекати санкції
Ахметов - найбагатший в Україні, його статки оцінюють в $7,6 млрд. Фото: Getty Images

Проти олігарха Ріната Ахметова можуть ввести санкції.

Про це з посиланням на співрозмовників у команді президента пише "Українська правда"

Уже зараз в кулуарах почали курсувати чутки про можливі санкції проти Ахметова чи націоналізацію частини його активів.

"Є різні ідеї. Але він правда може догратись. Не за медійку. Але за дестабілізацію парламенту", – розповів один з топових членів команди президента Володимира Зеленського, маючи на увазі саме підтримку олігархом ексспікера Дмитра Разумкова в його спробі "відкусити" шматок монобільшості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа "Роттердам+": активісти обвинуватили екснардепа Чумака в роботі на Ахметова

"Знаєте, ми все більше віримо у те, що Ахметов не хоче з нами воювати, а хоче нас просто прибрати. Повністю поміняти ландшафт політичний, помагати всім, хто не ми, щоб в наступній Раді у нього було одразу кілька фракцій, а нас якомога менше", – ділиться своїми спостереженнями один зі "слуг".

Разумков отримує праймові ефіри на телеканалі олігарха "України 24". Ведучі ледь не агітують телеглядачів підтримувати ексспікера.

В Ахметова санкцій не хотіли б, але готові до такого повороту.

"Ну, введуть санкції – то будемо жити під санкціями. Спробуємо таке. Але ми до останнього шукатимемо шляхи для порозуміння. Але підкорятись, прогинатись під когось ми не будемо", – сказав впливовий співрозмовник з орбіти олігарха.

Оголошені секретарем РНБО майбутні слухання у Верховній Раді стану справ щодо розслідування формули "Роттердам+" інакше як "привітом" Ахметову годі й назвати, пишуть журналісти.

Загальний кредиторський портфель групи СКМ наразі становить близько $6,5 млрд. Потрапляння власника групи в реєстр олігархів, крім віртуальних репутаційних ризиків всередині країни, може створити реальні бізнесові проблеми для імперії олігарха з міжнародними кредиторами.

Рінат Ахметов - найбагатший олігарх в Україні. Його статки за рік зросли майже втричі - з $2,8 млрд до $7,6 млрд, повідомляли ЗМІ.

В листопаді стало відомо, що родина Ахметова придбала чергову віллу на березі Женевського озера у Швейцарії.

Цього тижня Разумков опублікував список народних депутатів, які увійдуть до міжфракційного об'єднання "Розумна політика". Там зокрема будуть 21 нардеп від "Слуги народу".

Зараз ви читаєте новину «Ахметов агітує за Разумкова. Олігарха можуть чекати санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути