Ексклюзиви
вівторок, 02 листопада 2021 09:45

Ахметов купив чергову віллу у Швейцарії

Ахметов купив чергову віллу у Швейцарії
Ахметов витратив на віллу 1,2 млрд грн. Фото: УНІАН

Родина Ріната Ахметова придбала чергову віллу на березі Женевського озера у Швейцарії.

Нерухомість оформили на старшого сина олігарха Даміра Ахметова, передає газета Le Temps.

На віллу витратили 44 млн швейцарських франків. Це 1,2 млрд грн.

На Даміра Ахметова записано ще одну віллу вартістю 1,7 млрд грн.

Сім'я Ахметова купила нову віллу у березні. Усього на нерухомість у Женеви Ахметов витратив уже понад 2,8 млрд грн.

Колишній нардеп Сергій Лещенко у Telegram написав, що Ахметов купив дві вілли за майже 3 млрд грн за підсумками 2020 року.

"При цьому тарифи на перевезення УЗ для нього не були підняті, і справедливу ренту за видобуток залізняку він не платив. Фактично він приріс цією швейцарською нерухомістю коштом українських громадян", - вказав Лещенко.

Le Temps нагадало про зв'язки Ріната Ахметова з президентом-втікачем Віктором Януковичем. Колишнього президента Metinvest International Фелікса Блітштейна 2017-го засудив Федеральний департамент фінансів за порушення санкцій проти України. Він сприяв вивезенню за кордон капіталів компанії Mako Trading. Вона належала Олександрові Януковичу. В SCM Ахметова заявили, що після роботи на холдинг у 2000-х роках Блітштейн продовжив самостійну кар'єру. Його статус колишнього менеджера Metinvest International ніби то не може розглядатися як доказ близькості між Ахметовим та родиною Януковича. В офісах DTEK Trading у Женеві провели обшук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов з віллами за мільярди, Коломойський, ОПЗЖ і російські олігархи: кому українці переплачують за електрику

Нагадало ЗМІ про зв'язки Ахметова із Полом Манафортом. У США його засудили за ухилення від сплати податків та порушення закону про лобізм. Манафорт був консультантом у Ахметова. Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер у своєму розслідуванні втручання Кремля в американські вибори, підозрював Манафорта у тому, що він ділився з українським олігархом інформацією про вибори.

Торік у січні повідомлялось, що олігарх Рінат Ахметов, найбагатша людина України, купив віллу на Лазуровому узбережжі у Франції вартістю €200 млн або 5,3 млрд грн.

За оцінками Forbes, статки Ахметова - $7,6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Ахметов купив чергову віллу у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути