неділя, 27 липня 2014 01:32

Агресивна політика не дозволяє російській стороні повернутися в G8 - Прем'єр Канади

Агресивна політика не дозволяє російській стороні повернутися в G8 - Прем'єр Канади
Стівен Харпер. Фото: Фото lapresse.ca

Агресивна політика Кремля показала неприйняття нею цінностей, які об'єднують країни "Великої сімки". Таку думку виданню Globe and Mail висловив прем'єр-міністр Канади Стівен Харпер в своїй авторській статті "Наш обов'язок - залишатися твердими, зіткнувшись з російською агресією".

"Російський агресивний мілітаризм і експансіонізм є загрозою не тільки для України, це загроза для Європи, верховенства права і цінностей, які об'єднують країни Заходу. Зіткнувшись з такою загрозою, Канада не буде стояти, склавши руки", - наголосив канадський прем'єр.

За словами Харпера, це одна з причин, чому навесні 2014 року лідери країн G7 припинили підготовку до саміту "Великої вісімки" в російському Сочі.

"Своїми діями Росія Путіна (президента РФ, - ред.) продемонструвала, що не поділяє цінностей цієї спільноти країн (G7 - Gazeta.ua.), відданих демократії, міжнародної безпеки та верховенства права. Враховуючи це, складно уявити обставини, за яких путінська Росія може повернутися до спільноти "Великої сімки", - написав Харпер.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Австралії Тоні Ебботт не виключав відкликання запрошення Путіна на саміт G20, якщо підтвердиться причетність Росії до теракту літака Boeing-777 над Україною.

Зараз ви читаєте новину «Агресивна політика не дозволяє російській стороні повернутися в G8 - Прем'єр Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути