понеділок, 18 жовтня 2021 15:23

Афера на пів мільярда в Одесі: підозрюваний експрокурор назвав відомі прізвища

Афера на пів мільярда в Одесі: підозрюваний експрокурор назвав відомі прізвища
Олег Жученко родом із Вінниччини. Прокуратуру Одеської області очолював з 16 червня 2016-го року. Був звільнений у вересня 2019-го. Фото: viknaodessa.od.ua

ВАКС обрав запобіжний захід одному з 16 підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння землею в Одесі й легалізації коштів.

Експрокурору області Олегу Жученку призначили заставу у 2,6 млн грн. Таке рішення 18 жовтня виніс Вищий антикорупційний суд.

Під час засідання він назвав відомі прізвища. Серед них - один із найбільших забудовників в Україні, власник KADORR Group Аднан Ківан та ексголова облдержадміністрації Міхеіл Сааакашвілі. А також розповів, які й за що йому пропонували хабарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труханова відпустили під 30 млн грн застави

Зокрема Жученко зазначив, що Аднан Ківан пропонував йому хабар в $1 млн, будинок і пентхаус за підписання підозри меру Одеси Геннадію Труханову. Тодішній голова ОДА Саакашвілі пропонував йому щомісячне утримання в $10 тис. А син Кивана Руслан хотів призначити своїх прокурорів.

Якою буде реакція на свідчення Жученка - поки невідомо. Окрім застави суд поклав на підозрюваного низку процесуальних обов'язків. Термін дії обов'язків - до 6 грудня 2021 року.

6 жовтня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову й низці посадових осіб міста у справі про незаконне заволодіння землею.

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру 17 особам у купівлі за завищеною ціною колишнього аеродрому "Застава" й збанкрутілого заводу "Краян", відведенні із власності міста земельної ділянки й видавання дозвільних документів на будівництво об'єкту "Реконструкція курортно-оздоровчого комплексу", замість якого побудували житловий комплект Greenwood. Зокрема підозри оголосили одеському бізнесмену Володимиру Галантернику, експрокурору Одеської області Олегу Жученку й директору департаменту Одеської міської ради Олексію Спектору.

Труханов перебуває на посаді мера Одеси з 2014 року. Торік у листопаді його переобрали втретє.

Зараз ви читаєте новину «Афера на пів мільярда в Одесі: підозрюваний експрокурор назвав відомі прізвища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути