середа, 11 травня 2011 12:37

Адвокатів не пускають в лікарню до хворого Луценка

Адвокатів не пускають в лікарню до хворого Луценка

У середу дружина екс-міністра Юрія Луценка Ірина звернулася до генерального прокурора Віктора Пшонки зі скаргою - вона просить, щоб їй надали можливість спілкуватися із чоловіком і дізнатися, як насправді він почувається у відділенні гострих отруєнь у лікарні швидкої допомоги, куди його доправили 10 травня із слідчого ізолятора.

Про це повідомив адвокат Луценка Ігор Фомін.

"Мене та Орлова, як адвокатів Луценка, і дружину Ірину, як захисника, не пускають у палату. Це є порушенням закону, оскільки ми маємо постійний допуск і можемо спілкуватися без обмежень", - вважає Фомін.

За його словами, черговий лікар київської клінічної лікарні швидкої допомоги Григорій Панчак визнав, що у Луценка дійсно є втрата ваги, ознаки токсичного отруєння через голодування і погіршення стану шлунку.

"Він сказав, що вважає, що Луценко має пробути тиждень у лікарні. Чи дійсно так буде? Ми не можемо довіряти. Бо за кілька годин до його перевезення ми з ним зустрічалися, і ніякої інформації про це не було. Є два варіанти. Перша — якісь аналізи були стосовно погіршення його здоров'я. Друга версія — щоб обстежувати і контролювати його здоров'я, бо устаткування у СІЗО не дають їм такої можливості", - сказав адвокат.

Фомін заявив, що Луценко голодує не для того, щоб вийти з-під варти за станом здоров'я - це його протест проти протиправних дій стосовно нього. Екс-чиновник робить це для того, щоб громадськість звернула увагу, що сьогодні коїться з правосуддям, з правозахисниками та опозицією в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Адвокатів не пускають в лікарню до хворого Луценка ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути