неділя, 25 березня 2018 19:48

Адвокат знайшов лазівку, як витягнути Савченко з-під арешту

Адвокат знайшов лазівку, як витягнути Савченко з-під арешту
Адвокат Надії Савченко Віктор Чевгуз бачить вплив прокурора на рішення суду. Фото: ЕРА

Адвокат Надії Савченко Віктор Чевгуз знайшов спосіб звільнити її з-під варти. Він вважає, що прокуратура вплинула на рішення судді. Про це розказав в ефірі телеканалу Newsone.

Чевгуз зазначив, що під час оголошення рішення суддя посилався на докази не досліджені під час кримінальної справи. Це дає підстави на оскарження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-генпрокурор пояснив "ляп" у справі Савченко

"Коли суддя читав рішення, переді мною лежало представлення прокурора. Навіть граматичні помилки і обмовки автоматично перекочували в рішення судді. Це поширена практика. Слідчий прокурор дає судді флешку з текстом і суддя читає. За дві години не можна написати рішення на 16 аркушах. Бачу тут вплив з боку прокуратури на суддю", - сказав юрист.

Раніше Віктор Чевгуз заявив, що народний депутат Надія Савченко подасть апеляцію на рішення суду про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без права внесення застави.

23 березня суд арештував Надію Савченко на 59 діб до 20 травня 2018 року. Нардепа звинувачують у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, поваленні конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією". Організувала її, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна". Надії Савченко загрожує від 10 до 15 років ув'язнення або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат знайшов лазівку, як витягнути Савченко з-під арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути