субота, 24 березня 2018 19:48

Екс-генпрокурор пояснив "ляп" у справі Савченко

Екс-генпрокурор пояснив "ляп" у справі Савченко
Святослав Піскун вважає докази у справі Надії савченко "трохи заполітизованими". Фото: УНІАН

Суд повинен визначити, чи мали право слідчі оприлюднювати записи з народним депутатом Надією Савченко.

Про це сказав колишній генеральний прокурор України Святослав Піскун в ефірі одного з телеканалів.

"Якщо народний депутат потрапляє в оперативні записи, у матеріали справи, то ці матеріали приховуються технічними службами і не розповсюджуються. Це порушення конституційних прав громадян. Цей раз слідкували за Рубаном, писали Рубана, попалася на це відео Савченко. Допустимість доказів - виключно рішення суддів. Чи допустить суд це як доказ у процесі, враховуючи, що не було дозволу на її запис? Якщо цей суд неправильно допустить докази - є апеляція та касація", - сказав Піскун.

Він назвав матеріали справи "трохи заполітизованими".

"Мені не подобається, що там ідеться спочатку про конституційний переворот. Не збиралася вона поки що Конституцію міняти. Це трохи пафосно. Але є там моменти, на які треба звернути увагу суддям і прокурорам. Там дійсно щось відбувалося. Із цим мають розібратися слідство і суд", - зазначив екс-генпрокурор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Савченко загрожує довічне ув'язнення, вона оголосила голодування

Надію Савченко підозрюють у підготовці замаху на життя президента, прем'єр-міністра, членів Кабміну, народних депутатів, повалення конституційного ладу і змові з ватажками бойовиків ДНР. За інформацією слідства, вона спільно з керівником центру "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном планували теракти за допомогою зброї, виготовленої в ДНР та завезеної з Росії.

Сама Савченко назвала свої дії "політичною провокацією", яку вона організувала, "щоб влада зрозуміла, що вона також смертна".

За словами прокурорів, слідчі дії щодо Савченко не проводилися. Вона потрапила під контроль СБУ під час фіксування дій Володимира Рубана.

Зараз ви читаєте новину «Екс-генпрокурор пояснив "ляп" у справі Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути