Ексклюзиви
понеділок, 18 грудня 2017 06:03

Адвокат: Українець Клих в російській в'язниці вимушений спати на підлозі

Адвокат: Українець Клих в російській в'язниці вимушений спати на підлозі
Клих спить на підлозі. Фото: Еспресо

Російська правозахисниця Тетяна Щур повідомила про те, що адвокат з РФ Валерій Кондратьєв провідав українського політв'язня Станіслава Клиха, який відбуває термін у Верхньоуральський в'язниці в Челябінській області. За інформацією Кондратьєва, Клиху видали новий матрац, однак на ньому спати некомфортно через металеві частини ліжка. З цієї причини українець змушений проводити ночі на підлозі, через що йому продуло ліве плече і шию.

"Зовні Клих виглядає нормально. Каже, що коли почав купувати продукти, то набрав вагу. Скаржився, що багато продуктів не купиш, так як вони дорого коштують, а ліміт витрат у місяць – 6000 рублів. Також висловив невдоволення щодо харчування. Їжа несмачна, одноманітне меню і маленькі порції. Щодо ран і пролежнів на тілі Клих відзначив, що вони почали гоїтися, зарубцьовуватися. Він показав рану на руці", – пише у звіті адвокат, повідомляє 112 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали відповіді Путіна про російські війська на Донбасі з початку війни

В травні 2016 року Верховний суд Чечні засудив Клиха та іншого українця Миколу Карпюка до 20 і 22,5 років ув'язнення відповідно в колонії суворого режиму за нібито участь у банді, вбивство і замах на вбивство російських військовослужбовців. За версією російського слідства, Клих і Карпюк під час першої чеченської війни створювали в Україні групи для участі у боях проти російських військ за незалежну Чечню. Міністерство юстиції України неодноразово направляло в Росію запити про передачу Карпюка і Клиха. Під час "слідства" до українців для вибивання свідчень застосовували тортури, які, за словами правозахисників, вплинули на психічне здоров'я Клиха.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат: Українець Клих в російській в'язниці вимушений спати на підлозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути