Ексклюзиви
понеділок, 03 вересня 2012 10:25

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Адвокат Тимошенко не сумнівається, що у Стразбурзі вона "виграє свою першу скаргу"

Адвокат Тимошенко не сумнівається, що у Стразбурзі вона "виграє свою першу скаргу"
Валентина Теличенко прогнозує Тимошенко перемогу. Фото: radiosvoboda.org

Адвокат колишнього прем'єра Юлії Тимошенко Валентина Теличенко впевнена в тому, що Євросуд з прав людини задовольнить всі позовні вимоги її підзахисної в справі про право на справедливий суд.

Про це вона сказала в ефірі телекомпанії ТВі увечері 2 вересня, передають Українські новини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко прогнозує Україні "не мирну" революцію

"Я не сумніваюся, що в Страсбурзі Тимошенко виграє свою першу скаргу, і Європейський суд визнає порушення за всіма статтями, за якими поскаржилася Тимошенко", - заявил Теличенко.

"Це і незаконний арешт, мотивований політичною доцільністю, тобто зловживання владою з боку найвищих посадових осіб в Україні, це і катування, які відбулися під час утримання її під вартою, і втручання в особисте життя", - сказала адвокат.

Теличенко вважає, що справа Тимошенко є однією із показових для світового співтовариства в контексті дотримання Україною демократичних стандартів.

"А виходить, перспектива така, що Україна ризикує потрапити в повну економічну ізоляцію, і якщо не зміниться ситуація, то Україна буде змушена забути про перспективу європейської інтеграції", - додав захисник.

Вона також зазначила, що строки розгляду будь-якої справи Європейським судом залежать від завантаженості суду, тому рішення в справі Тимошенко може бути винесене як через 1, так і через 2,5 місяці.

На її думку, після визнання Європейським судом порушень прав Тимошенко на справедливий суд вирок екс-прем'єра має бути скасовано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко у в'язниці проводить більше зустрічей зі світовими лідерами, ніж Янукович

Теличенко також повідомила, що для захисту інтересів Тимошенко в Європейському суді не спілкувалася особисто з екс-прем'єром, а всі побажання і настанови від неї одержувала через іншого адвоката - депутата Верховної Ради Сергія Власенка (фракція "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина").

Як повідомлялося, 28 серпня Європейський суд із прав людини перейшов до закритого розгляду скарги Тимошенко про порушення її права на справедливий суд.

29 серпня Вищий цивільний і кримінальний суд підтвердив вирок екс-прем'єра до 7 років в'язниці за підписання газових контрактів з Росією у 2009.

Зараз ви читаєте новину «Адвокат Тимошенко не сумнівається, що у Стразбурзі вона "виграє свою першу скаргу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути